6. maj 2021
Sylvie Fleurys gyldne indkøbsvogn kan ses på Arken sammen med mange andre gyldne kunstværker i udstillingen Guld og Magi. Foto: Charles Duprat
gallery icon

Se billedserie

Sylvie Fleurys gyldne indkøbsvogn kan ses på Arken sammen med mange andre gyldne kunstværker i udstillingen Guld og Magi. Foto: Charles Duprat
Foto: Charles DUPRAT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gyldne skatte og berusende blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gyldne skatte og berusende blomster
Taastrup - 10. januar 2021 kl. 15:13

Til februar åbner kunstmuseet Arken i Ishøj udstillingen Guld og magi, hvor gyldne, nationale klenodier fra Nationalmuseet går i dialog med den største samtidskunst. Særudstillingen tager publikum med på en rejse gennem mange årtusinder for at udforske guldets magt og magi.

arrow Læs også: Inspiration: Tag ud og nyd den lokale natur

Internationale stjernekunstnere som blandt andre Damien Hirst, Sylvie Fleury, Lorna Simpson, Thomas J. Price, Bill Viola og Ugo Rondinone viser, hvordan rigdom, identitet og magtudøvelse er vævet tæt sammen, og de sætter spot på vores evige jagt på lykke og skønhed gennem guldet. I dialogen med samtidskunsten på Arken får Nationalmuseets kulturhistoriske skatte ny identitet. Guld og magi kan opleves fra den 6. februar til den 8. august.

Den dansk-iranske kunstner Farshad Farzankia har taget den danske kunstscene med storm. I maj 2021 åbner Arken en soloudstilling med Farzankia, som bliver kunstnerens første store præsentation på et kunstmuseum. Her vil man kunne opleve en sansemættet og spektakulær ophængning af malerier, tegninger og silketryk samt en stor installation, der er skabt specielt til udstillingen. Farzankia arbejder intuitivt og eksperimenterende, og han udtrykker sig i farvestærke motiver og symboler. Farshad Farzankias soloudstilling på Arken løber fra den 29. maj 2021 til den 27. februar 2022.

I september venter særudstillingen Blomsten i kunsten, der skaber krydsbefrugtninger mellem fortællinger om blomster i den ældre kunst og i samtidskunsten. Udstillingen fortæller historien om menneskers fascination af og forhold til blomster, og den giver et interessant indblik i, hvordan blomsten optræder i kunsten: Fra 1800-tallets følsomme og sjælfulde strømninger, som skildrede blomstens grokraft og skønhed i en søgen efter at forstå naturens væsen, til samtidskunsten, der i kølvandet på de tiltagende klimakriser udforsker relationerne mellem blomst og menneske med lige dele sensibilitet, humor og kritik. Man kan lade sig betage af blomster på Arken fra den 4. september 2021 til den 9. januar 2022.

I anledning af museets 25-års jubilæum præsenterer Arken fra den 13. februar og året ud nogle af de allerbedste værker fra museets store samling af dansk og international samtidskunst i en særpræsentation i Kunstaksen. Udstillingen viser værker. Jubilæumsudstillingen byder også på flere nye erhvervelser i Arkens samling, som ikke tidligere har været udstillet.

arrow Snart slut med grusgrav: Helt nyt naturområde er på vej
25. december 2020 kl. 19:43 Opdateret: kl. 20:56
arrow 20 naturperler udpeget - men flere kan følge
30. november 2020 kl. 16:21 Opdateret: kl. 17:37

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?