13. december 2018
Kunstværket er dette års logo, der er designet af kunstneren Alice Pomstra-Elmont i anledning af Kvindernes Internationale Bededag 2018.
gallery icon

Se billedserie

Kunstværket er dette års logo, der er designet af kunstneren Alice Pomstra-Elmont i anledning af Kvindernes Internationale Bededag 2018.
Foto: L CAF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gudstjeneste: Kvindernes Internationale bededag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gudstjeneste: Kvindernes Internationale bededag
Taastrup - 22. februar 2018 kl. 06:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 2. marts klokken 17.30 indbyder kvinder fra Høje Taastrup Kommune til Kvindernes Internationale Bededag i Taastrup Nykirke på Taastrup Hovedgade 34.

Arrangementet begynder med spisning, kaffe og orientering om Surinam, som i år har skrevet teksterne og slutter med en gudstjeneste.

Kvinder fra Folkekirken, Den Katolske Kirke, Baptistkirken og Den Koptisk Ortodokse Kirke er sammen om at stå for den lokale fejring med Maria Rosted Smith fra Nykirken som taler.

Temaet i år er: 'Gud så, at det var godt'.

Hvor ligger Surinam?

Gudstjenesten, der bruges over hele verden i mere end 170 lande, er udarbejdet af kvinder fra alle kirkesamfund i Surinam. Men hvor ligger Surinam? Det er ikke et land, vi hører en masse om i medierne, og dog er det et utrolig vigtigt område for hele kloden, da Surinam er en stor del af 'verdens lunge' på grund af dets store regnskovsareal.

Surinam ligger i Sydamerika på nordøst-kysten af kontinentet.

Befolkningen - og især de oprindelige befolkningsgrupper er meget bekymrede over, hvor lidt minedriftselskaberne tænker på naturens balance. De tænker på egen profit og ikke på, hvor skadelig deres metoder og brug af kemikalier er på den lange bane. Fældning af tropisk regnskov har også langtrækkende, uoverskuelige konsekvenser, som erhvervslivet slet ikke tager højde for.

Trusler for miljøet

Kvindernes Internationale Bededag opfordrer os til at stå sammen i bøn og handling med kvinderne, og med hele befolkningen i Surinam, så vi kan være øjenåbnere for hele verden. Forskellige kvinder fortæller i gudstjenesten om deres egen baggrund og om de præcise trusler, de oplever for miljøet.

Befolkningen i Surinam er meget sammensat - med rødder tilbage til oprindelige folk, til Afrika, til Holland, til Kina, til Indonesien, til Indien og Europa.

Der bor mellem fem-en-halv og seks millioner mennesker i Surinam, og landet er cirka fire gange større end Danmark.

I Danmark er Bededagen med sikkerhed blevet fejret siden 1928 (måske også tidligere), og i 1969 blev Danmarks Økumeniske Bededagskomite dannet, og her ligger ansvaret for oversættelse og viderebringelse af materiale til den årlige Bededag.

Hvert år er et nyt land i fokus. Bønnekæden jorden rundt er det vigtigste ved dagen, men det er også meget vigtigt at lære om andre lande og få en masse baggrundsviden fra landets egne folk og dermed baggrundsforståelse for landenes befolkninger og deres situation.

Arrangementet begynder klokken 17.30 i Taastrup Nykirke med spisning og kaffe, informationer om Surinam og derefter gudstjeneste i kirkerummet. Velkommen.

Kunstværket

Kunstværket er dette års logo, der er designet af kunstneren Alice Pomstra-Elmont i anledning af Kvindernes Internationale Bededag 2018.

Symbolsk ser vi her hænder, der modtager den guddommelige gave og rækker den videre til de næste generationer.

Hver dag skinner solen over jorden, hvor dyr og planter har fundet et levested. Grøntsagerne og frugterne fortæller os, at der er nok til alle.

- Den blå kolibri, den hvide ibis og ara'en er nogle få af de mange fuglearter vores land kan prale med. Den blå frø er en af de beskyttede dyrearter, der kun findes i Surinam. Den røde og gule heliconia er hjemmehørende i vores land, og det majestætiske kapok træ er en smuk gigant i vore skove. Voltz bjerget er et af Surinams mange granit bjerge. De syv kvinder symboliserer alle kvinder i Surinam, som sætter pris på denne gave og også giver den videre til deres børn. Desuden symboliserer syv også Guds skabelse, fortæller Alice Pomstra-Elmont, der er født i Surinam i 1947.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk