25. september 2021
Visualisering viser eksempel på punkthuse og længehusene i boligprojektet Søbakkehusene, som der nu er godkendt en lokalplan for. Illustration: Arkitema
gallery icon

Se billedserie

Visualisering viser eksempel på punkthuse og længehusene i boligprojektet Søbakkehusene, som der nu er godkendt en lokalplan for. Illustration: Arkitema
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys til millionprojekt: Flere etageboliger og rækkehuse til ny bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Grønt lys til millionprojekt: Flere etageboliger og rækkehuse til ny bydel
Taastrup - 23. august 2020 kl. 19:48
Af Stina Felby Egerup

Cirka 35 rækkehuse og 140 lejligheder.

arrow Læs også: Nyt byggeri tager form: Tidsplanen holder

Det er, hvad endnu en lokalplan for et område i den nye bydel Nærheden baner vejen for.

Den nye lokalplan dækker et større areal på cirka 18.000 m2, og det er således et helt boligkvarter, den baner vejen for.

Boligprojektet kaldes Søbakkehusene og er afgrænset af Hedesøvej, Cikoriegade og et naturområde mod vest. Det grønne bælte 'Loopet' ligger nord for området.

Ejendomsudvikler bag

Nærheden P/S har tidligere oplyst, at det er ejendomsudvikleren AKF Koncernen, der skal opføre boligprojektet, som har en samlet salgsværdi på 450 millioner kroner.

Boligerne er tegnet af Arkitema Architects og byder på rig variation i boligformer og arkitektur. Således kommer der rækkehuse, punkthuse og opgangshuse i forskellige etagehøjder, og facaderne udføres i forskellige materialer som tegl, træ, skifer og metal.

Det er i området ved den røde ring, at Søbakken skal opføres.

Boligerne er placeret på et kuperet terræn ned til den lille Salamandersø, og der opføres tillige et parkeringshus på grunden.

Boligerne vil i udgangspunktet blive solgt som ejerboliger.

Et høringssvar

Lokalplanen har været i offentlig høring, og her indkom et høringssvar fra en beboer ved Kongelysvej.

Beboeren gør indsigelse mod, at der muliggøres flere høje etageboliger i Nærheden og er bekymret for, at Nærheden vil blive et ghettolignende område.

Den bekymring deler hverken administrationen eller politikerne. De vurderer, at Nærheden er en bydel med et større udvalg af boligtyper, som tiltrækker forskellige beboere. Området er desuden placeret tæt på Hedehusene station og er i overensstemmelse med rammelokalplanen for området og Fingerplanen, som muliggør flere tættere bebyggelse ved stationer.

Vi passer på naturen

Beboeren påpeger også, at Salamandersøen er en naturperle med et rigt dyr- og planteliv. Det betyder, at der skal være god afstand til søen, lav bebyggelse og ikke for meget menneskelig aktivitet.

Men det er der også taget højde for, lyder det fra formanden for plan- og miljøudvalget, Peter Faarbæk (S).

- Det er rigtig vigtige emner, men det er også noget, vi er opmærksomme på. Vi mener, at der er taget hensyn til det lokale dyreliv og problematikker som regnvand, siger han og peger på, at lokalplanen blandt andet stiller krav om, at der skal opføres paddehegn langs lokalplanafgrænsningen, da der er registreret yngleforekomster af spidssnudet frø og tidligere også stor vandsalamander.

Naturområdet er desuden reguleret i rammelokalplanen, så det skal sikres, at overfladevandet kan sive ned i området og ikke overbelaste kloaksystemet.

arrow Se billederne: Sådan går byggeri af 173 boliger i ny bydel
29. maj 2021 kl. 19:32 Opdateret: kl. 16:48
arrow Boligbyggeri skudt i gang: 173 ejerboliger tæt på sø og byhave
16. september 2020 kl. 10:59 Opdateret: kl. 10:59

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?