31. maj 2020
Det skal være nemmere at lade elbiler op i Høje-Taastrup, og derfor skal der blandt andet etableres ladestandere ved alle kommune arbejdspladser inden 2030. Foto: Jesper From
Det skal være nemmere at lade elbiler op i Høje-Taastrup, og derfor skal der blandt andet etableres ladestandere ved alle kommune arbejdspladser inden 2030. Foto: Jesper From
Foto: Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt fokus i budget: Flere ladestandere til elbiler på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt fokus i budget: Flere ladestandere til elbiler på vej
Taastrup - 01. november 2019 kl. 21:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Stina Felby Egerup
Med det nye budgetforlig har politikerne i Høje-Taastrup Kommune givet håndslag på, at de i fremtiden vil understøtte udbredelsen af elbiler.

arrow Læs også: Budget på plads - men der er store udfordringer i horisonten

Det kræver en bedre infrastruktur med flere ladestandere, og derfor mener partierne, at alle større arbejdspladser bør have ladestandere til medarbejdere og besøgende.

- Forligsparterne er derfor enige om, at der skal etableres ladestandere ved alle kommunale arbejdspladser inden 2030. Udrulningen af ladestandere sker løbende i perioden, og ladestandere etableres i forbindelse med p-pladser, der reserveres til elbiler, lyder det i forliget.

- Vi vil gerne motivere flere af vores borgere til at køre i elbil, men det kræver, at infrastrukturen er på plads, siger Esat Sentürk (R).

Ladestanderne skal finansieres af midler, der er afsat til bygningsdrift, vedligeholdelse eller renovering.

Samtidig skal det undersøges, hvordan kommunen kan fremme etablering af ladestandere ved private virksomheder og i samlede boligområder og rækkehusbebyggelser - både for eksisterende og nye virksomheder og boligområder.

- Det er vigtigt, at infrastrukturen bliver gjort klar til, at der kommer flere elbiler i fremtiden. For eksempel har vi ved de nye parkeringshuse i Nærheden sikret, at det bliver muligt at lave flere ladestandere, og den slags ting skal vi være opmærksomme på, siger Peter Faarbæk (S).

arrow Budgettet kom i hus med stemmerne 21-0
06. november 2019 kl. 13:42 Opdateret: kl. 12:26
arrow Budgettet på plads: Disse områder slap for besparelser
01. november 2019 kl. 20:07 Opdateret: kl. 12:17
arrow Slut med madlavning i kulturhusene
01. november 2019 kl. 18:03 Opdateret: kl. 12:17
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk