15. maj 2021
Høje Taastrup Fjernvarme har stort fokus på det grønne og har allerede nået nationale klimamål for 2030. Foto: Ulrik M. Eriksen
Høje Taastrup Fjernvarme har stort fokus på det grønne og har allerede nået nationale klimamål for 2030. Foto: Ulrik M. Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøn succes: Har allerede nået klimamål for 2030

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn succes: Har allerede nået klimamål for 2030
Taastrup - 11. april 2021 kl. 15:33

Høje Taastrup Fjernvarme har i 2020 gjort flere skridt i den bæredygtige retning.

arrow Læs også: Fjernvarme eller ej? Beslutning er udskudt

Det fremgår af selskabets årsrapport, der netop er udgivet. Lagt sammen med de skridt, der er taget sammen med den øvrige fjernvarmeforsyning i hovedstadsområdet, har fjernvarmen allerede nu reduceret udledningen af CO2 med 70 procent i forhold til i 1990.

Ifølge den nationale målsætning skal det mål ellers først været nået i 2030.

Det får dog ikke Høje Taastrup Fjernvarme til at skrue ned på tempoet med grønne tiltag, forsikrer formand Nils Olsen.

- Vi har flere projekter godt på vej. På både kort og lidt længere sigt ser vi gode muligheder for stadig at gøre fjernvarmen endnu mere bæredygtig. I 2020 har vi etableret en stor varmepumpe hos Nordea for at udnytte overskudsvarmen fra bankens servere. På den konto får vi varme svarende til forbruget i cirka 700 husstande. Og i Østerby har vi investeret i et nyt net til lavtemperaturfjernvarme, der forsynes fra en ny varmepumpe koblet til det store solcelleanlæg på taget af City 2.

Overskudsvarme udnyttes

Nils Olsen tilføjer, at der også er perspektiver for fjernvarmen i DigiPlex's kommende campus i Høje Taastrup med plads til fem datacentre. Ligesom der kan være andre virksomheder, hvor det i stil med Nordea-projektet giver mening at udnytte overskudsvarmen i store varmepumper.

Høje Taastrup Fjernvarme havde en tilgang i 2020 på næsten 400 kunder, så der ved årets udgang var 7520 kunder, hvoraf en del er boligselskaber eller lignende med et stort antal forbrugere. Det betyder, at 70 procent af varmebehovet i kommunen dækkes med fjernvarme.

Flere kunder er i sigte

DSV's kommende store lagerhaller i Hedehusene skal forsynes med fjernvarme, og både i Nærheden og i Høje Taastrup C bygges der boliger i stort antal. Derudover planlægger selskabet at udrulle fjernvarme i Hedehusene Øst og Vest og i Fløng, så ejendomme med olie- eller gasfyr kan konvertere til fjernvarme. Det bliver med opstart i efteråret 2021.

Høje Taastrup Fjernvarme, er - som andelsselskab ejet af forbrugerne - en non-profit virksomhed, og havde i 2020 en omsætning på 193 mio. kr.

arrow Valg til fjernvarmen udsættes - igen
29. marts 2021 kl. 16:06 Opdateret: kl. 15:03

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?