17. oktober 2021
Virksomheden PlusRen i Høje Taastrup fik tildelt Høje-Taastrup Kommunes Handicappris torsdag. Her er det en glad direktør Andreas Legarth. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Virksomheden PlusRen i Høje Taastrup fik tildelt Høje-Taastrup Kommunes Handicappris torsdag. Her er det en glad direktør Andreas Legarth. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gør en forskel: Medarbejdere i flexjob giver god mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gør en forskel: Medarbejdere i flexjob giver god mening
Taastrup - 04. december 2020 kl. 14:05
Af Kasper Ellesøe

- Jeg bliver stolt af teamet, og mine tanker går til dem, der er i job her, siger Andreas Legarth, adm. direktør i PlusRen, der ligger i Høje Taastrup.

arrow Læs også: »Børsterne« sørger for sårbares tænder

Hans virksomhed har netop fået tildelt årets handicappris for at sikre at folk på kanten af arbejdsmarkedet får en chance for at være i job.

Det viser sig ved at omkring en tredjedel af medarbejderne er ansat i flexjob, med personlig assistance eller i et praktikforløb. Og det giver god mening at ansætte dem i virksomheden, fortæller Andreas Legarth.

Hvis han for eksempel har en medarbejder, der er ansat i 15 timers flexjob, og en kunde har brug for en opgave på 15 timer, så giver det meget bedre at ansætte en på flexjob, i stedet for en der er på deltid, der skal søge job. Det giver ofte udskiftning i jobbet. Derfor giver en medarbejder i flexjob stabilitet.

- Derfor giver det super god mening at ansætte dem. Det betyder meget for dem at komme i arbejde, og de vil virkelig gerne arbejde, og så er de aldrig syge. Derfor er de god arbejdskraft for virksomheden. Jeg har mødt andre virksomhedsledere, der har sagt, at det ikke ville give mening for dem at ansætte medarbejder i flexjob. Men det giver mening for medarbejderne, og derfor gør jeg det. Det ligger i mit DNA, siger Andreas Legarth.


(Artiklen fortsætter efter billedet)

Det var Steffen Mølgaard Jensen (tv.), arbejdsmarkedsudvalgsformand, Jørn Balle Larsen, formand for rådet, og Esat Senttürk (th.), socialudvalgsformand, der overrakte prisen til Andreas Legarth, direktør for PlusRen (nummer to fra venstre). Foto: Kenn Thomsen Foto: Kenn Thomsen

Afsmittende effekt

Han tilbyder fleksibilitet i ansættelse og forsøger at finde den rette jobfunktion til medarbejderen, ligesom der altid bliver taget de nødvendig hensyn, uanset om medarbejderen har fysiske eller psykiske udfordringer. Og det gavner medarbejderne, lyder det i indstillingen, hvor der også er et konkret eksempel.

»For mange er det vejen ud af social ensomhed, dårlig økonomi og manglende selvværd. En af virksomhedens medarbejdere startede i to ugers praktik efter 2,5 års ledighed - på kanten til at falde ud af arbejdsmarkedet. Andreas kunne se potentialet, og medarbejderen er i dag fastansat på fuld tid og har et stort ansvarsområde i firmaet. For denne medarbejder har mulighederne hos Andreas og PlusRen gjort en verden til forskel - på det personlige plan, men også økonomisk,« lyder det.

Prisen blev overrakt af handicaprådets formand Jørn Balle Larsen sammen med formanden for arbejdsmarkedsudvalget Steffen Mølgaard Jensen (K) og formanden for socialudvalget Esat Senturk (R).

- Ved at give prisen til PlusRen håber vi på, at det, de gør, får en afsmittende virkning, så andre virksomheder også vil tilbyde handicappede eller psykisk sårbare en mulighed for at komme i job, siger Jørn Balle Larsen.

Fakta om Handicapprisen
  • Høje-Taastrup Kommune uddeler årligt Handicapprisen til en person, virksomhed eller forening, der har gjort noget særligt for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap eller psykisk sårbarhed i kommunen.
  • Igen i år er der uddelt to priser.
  • Alle kan indstille kandidater til priserne, og alle kan modtage prisen.
  • Kravet er blot, at den person, virksomhed, forening eller lignende, som indstilles, har gjort noget særligt for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap eller psykisk sårbarhed i Høje-Taastrup.
De var indstillet

Kandidater, personer/gruppe af personer:

  • Café Paraplyens frivillige
  • Julie Laura Jensen, Faglig koodinator på Bostedet Frøgaard Allé 6
  • Jerry Jensen, Spastiker

Kandidater, virksomheder/institution:

  • PlusRen ApS, Ejer/adm. direktør Andreas Legarth
  • KlapJob konsulent, Hanne B. Vognbjerg

Kilde: Høje-Taastrup Kommune

Den anden indstillede kandidat inden for virksomhedsdelen var konsulent ved Klapjob Hanne B. Vognbjerg.

Har gjort noget unikt

Efter overrækkelsen hos PlusRen skulle den anden handicappris uddeles.

Mens den ene pris uddeles til en virksomhed, uddeles den anden til en person eller en gruppe af personer, og her var det de frivillige fra Café Paraplyen, der blev overrasket med et besøg.

På værestedet er der masser af aktiviteter hver uge, som de frivillige står bag, og stedet rumme alle borgere, uanset hvilken bagage de kommer med.

»Paraplyens frivillige gør hver eneste dag noget for at forbedre vilkårene for mennesker - især for de med handicap eller psykisk sårbarhed. For alle er velkomne i fællesskabet - og de, som ikke kan møde fysisk op, får fx et telefonopkald eller får dagens varme måltid mad bragt til døren,« lyder det i indstillingen til prisen.

Selvom corona-tiden har medført forskellige udfordringer, har det ikke slået de frivillige ud, fortæller stedets leder Kim Truesen.

- De frivillige betyder så meget, og de har virkelig vist omstillingsparathed herunder corona. De ting, der sker her, popper op fra de frivillige. De er lavet af noget specielt, og jeg skal som leder bare skabe mulighederne for dem, siger Kim Truesen, der i en tale fremhævede, at de frivillige virkelig har gjort noget unikt.

Han fortæller, at man undervejs i corona-tiden har lavert og foræret over 2000 måltider varm mad væk til blandt andet hjemløse.

- Den indsats og villighed til at gøre noget har været kæmpestor, og jeg er stolt over dem, siger Kim Truesen, der også fortæller, at stedet ikke har manglet frivillige undervejs. Der er kommet flere til.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Der var også hæder til de frivillige i Café Paraplyen, der modtog handicapprisen for deres indsats i værestedet, hvor der er plads til alle. Her er det Majbritt Mortensen (tv.) og Birgit Sander Voss, der er frivillige på Café Paraplyen. Foto: Kenn Thomsen

Ligger mange timer

To af de frivillige er Majbritt Mortensen og Birgit Sander Voss. De er glade for at modtage prisen.

- Vi troede ikke, at vi var berettigede til at kunne modtage handicapprisen, men vi gør noget for mange brugere, som får et måltid mad og et fællesskab, ligesom de går herfra med et smil på læben. Vi frvillige formår at udnytte vores forskellige styrker, og det er vores force, siger Majbritt Mortensen, mens hendes medfrivillige er glad for anerkendelsen.

- Det er fantastisk, at vi kan gøre noget for de brugerne, og at det så bliver anerkendt. Det er mange timer vi ligger her, men vi får jo også selv noget ud af det, fordi vi har et sammenhold, og så er det ikke mange steder, man får et »tak, fordi du har været her i dag«, siger Birgit Sander Voss.

De to andre indstillede var spastiker Jerry Jensen og Julie Laura Jensen, der er faglig koodinator på Bostedet Frøgaard Allé 6.

På grund af corona-situationen kunne den sædvanlige uddeling på Taastrup Teater & Musikhus ikke foretages.

arrow I år uddeles to handicappriser - men hvem skal have dem?
02. juli 2019 kl. 13:51 Opdateret: kl. 09:36
arrow Kirsten får pris: Hun har øje for den enkelte
09. december 2017 kl. 13:36 Opdateret: kl. 16:39

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?