10. maj 2021
Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt Høje-Taastrup Kommune, at skoler og SFO'er kan åbne i gen fra mandag den 12. april.
Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt Høje-Taastrup Kommune, at skoler og SFO'er kan åbne i gen fra mandag den 12. april.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt nyt: Skoler og SFO'er kan åbne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nyt: Skoler og SFO'er kan åbne igen
Taastrup - 09. april 2021 kl. 12:18
Af Stina Felby Egerup

Så er der godt nyt for skoleelever og deres forældre: Fra på mandag den 12. april kan skolerne og fritidsordninger i Høje-Taastrup Kommune igen slå dørene op.

arrow Læs også: Søskende bliver nu prioriteret højere når forældre ønsker institutioner til børn

Den besked har Høje-Taastrup Kommune fredag modtaget fra Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller Kurt Scheelsbeck, formand for institutions- og skoleudvalget.

- Det er en super god nyhed. Vi har gået og været nervøse for, at nedlukningen ville trække ud i ugevis, hvis smittetallet blev ved med at ligge på dette niveau, men nu ser det ud til, at vi kan åbne, siger han.

Årsagen til genåbningen er, at Styrelsen for Patientsikkerhed er begyndt at regne med såkaldte testkorrigerede incidenstal, hvor man ikke bare kigger på, hvor mange der konstateres smittet, men også hvor mange der bliver testet. I de kommuner, hvor mange bliver testet, vil man i sagens natur også finde flere smittede, og det bruger man nu en matematisk tabel til at korrigere for set over en syv dage lang periode.

Med den model er incidenstallet i Høje-Taastrup Kommune på 133,5 - altså langt under styrelsens grænse på 200, og derfor må skoler og fritidstilbud åbne igen.

Tæt på eksamen

Genåbningen glæder Kurt Scheelsbeck, som særligt har været bekymret for afgangseleverne.

- Eksamenstiden nærmer sig jo, og jo tættere vi kommer, jo mere katastrofalt kunne det blive, hvis de ikke kunne komme i skole. Men jeg er sikker på, at man ude på skolerne nu arbejde meget målrettet på at sikre, at eleverne er bedst muligt klædt på til eksamenen. Det kan jo betyde meget for deres videre færd i livet, siger han og understreger, at det er op til skolerne at organisere eventuelle ekstra indsatser.

- Men nu skal vi have møde i institutions- og skoleudvalget i næste uge, og her vil jeg bede om, at vi får en forklaring på, hvad man kan gøre, og om der er behov for, at vi understøtter noget på det politiske område. Vi skal sikre, at eleverne bliver opdateret og hjulpet, siger Kurt Scheelsbeck.

Han understreger, at man også har stort fokus på elevernes trivsel, når de igen kommer tilbage på skolerne.

- Vi skal sikre, at vi får samlet de børn op, der har haft det hårdt under nedlukningen. Der er behov for, der bliver gjort en kæmpe indsats for at hjælpe alle godt videre, understreger han.

De berørte forældre vil få uddybende information om genåbningen på Aula i løbet af dagen, fortæller udvalgsformanden.

arrow Skolers fysiske rammer kan se frem til opgraderinger
08. april 2021 kl. 16:03 Opdateret: kl. 15:33
arrow Ny daginstitution åbner i midlertidige rammer
06. april 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 18:43
arrow Skolebyggeri bliver forsinket: Elever må vente til efteråret
30. marts 2021 kl. 11:28 Opdateret: kl. 15:20

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?