12. maj 2021
Der er penge at spare på fjernvarme næste år. Her er det solfangeranlægget ved Fløng, der blandt andet leverer energi til fjernvarme. Foto: Kenn Thomsen
Der er penge at spare på fjernvarme næste år. Her er det solfangeranlægget ved Fløng, der blandt andet leverer energi til fjernvarme. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt nyt: Her bliver prisen sænket næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nyt: Her bliver prisen sænket næste år
Taastrup - 12. december 2020 kl. 14:52

Så er der en god, varm nyhed i de kolde tider.

arrow Læs også: Grøn succes: Har allerede nået klimamål for 2030

Kunderne i Høje Taastrup Fjernvarme kan se frem til at spare penge på varmeregningen i 2021. Repræsentantskabet har netop godkendt budgettet, hvorefter varmeprisen falder cirka 4 procent, og afgift ved tilslutning til fjernvarmen reduceres med cirka 50 procent. Samtidig var der opbakning til bestyrelsens planer for udrulning af fjernvarme i de områder af Hedehusene og Fløng, som i dag bruger naturgas.

- Vi sænker varmeprisen svarende til cirka 500 kroner for et standardhus på 130 m2. Det skyldes, at vi køber varmen billigere hos VEKS - Vestegnens Kraftvarmeselskab - men også at vi har glæde af vores lokale varmeproduktion i form af varmepumper, lyder det fra direktør Astrid Birnbaum.

Høje Taastrup Fjernvarme har i november taget en varmepumpe i brug til at udnytte overskudsvarme fra Nordeas datacenter på Helgeshøj Allé. I 2019 blev der installeret en varmepumpe til at udnytte varmen fra grundvandet ved Mølleholmen. Og netop nu er selskabet ved at sætte endnu en stor varmepumpe i drift i City2.

- I fjernvarmen har vi den fordel, at vi kan kombinere flere energikilder. Vores primære forsyning er affaldsvarme og kraftvarme på bæredygtig biomasse. Det supplerer vi så med varme fra vores lokale anlæg i de perioder, hvor det kan svare sig, siger Astrid Birnbaum.

Returtemperatur ned på 43 grader

I 2021 sænker Høje Taastrup Fjernvarme kravet til returtemperaturen endnu 1 grad. Det betyder, at temperaturen på vandet, når det har været gennem boligens varmesystem og skal retur, skal ligge på højst 43 grader.

- Jo lavere temperatur, jo mere energi sparer vi, hvilket kommer alle kunder til gode. Bestyrelsens mål er, at vi frem mod 2025 har returtemperaturen nede på 41 grader, forklarer Nils Olsen, formand for Høje Taastrup Fjernvarme.

Fjernvarme i Hedehusene og Fløng

Med klimaaftalen fra juni 2020 er der politisk flertal i Folketinget for, at olie- og gasfyr skal udfases inden 2030.

- Når vi allerede har et velkørende fjernvarmesystem i kommunen, er det oplagt at udbygge vores ledningsnet, så også beboere i naturgasområderne i Hedehusene og Fløng kan komme med på en bæredygtig varmeforsyning uden fossile brændsler. Vi forventer at få projektet godkendt af Høje-Taastrup Kommune i forhold til varmeforsyningslovens regler i begyndelsen af 2021. Og her er det vigtigt at bemærke, at projektforslaget bygger på, at tilslutning alene sker ud fra kundens eget valg, altså ingen former for tilslutningspligt, siger Nils Olsen.

- Vi regner med at begynde anlægsarbejdet efter sommerferien 2021, bemærker Nils Olsen og tilføjer, at beboerne vil få mere information efter nytår

arrow Fjernvarme eller ej? Beslutning er udskudt
04. april 2021 kl. 06:06 Opdateret: kl. 18:44
arrow Valg til fjernvarmen udsættes - igen
29. marts 2021 kl. 16:06 Opdateret: kl. 15:03

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?