16. oktober 2021
Der skal rives otte boligblokke ned i Taastrupgaard, hvilket giver plads til opførelsen af et nyt børnekulturhus midt i området.
gallery icon

Se billedserie

Der skal rives otte boligblokke ned i Taastrupgaard, hvilket giver plads til opførelsen af et nyt børnekulturhus midt i området.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godkendelsen er i hus: Nedrivning af boligblokke kan gå i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godkendelsen er i hus: Nedrivning af boligblokke kan gå i gang
Taastrup - 05. januar 2018 kl. 11:44
Af Stina Felby Egerup

Så er der givet grønt lys for realiseringen af den storstilede plan, der skal ændre Taastrupgaard og hjælpe med at få den af regeringens ghetto-liste.

arrow Læs også: DF's ghetto-udspil har ingen gang på Slagelse-jord

Planen indeholder nedrivning af otte blokke med i alt 188 boliger, og eftersom det er almene boliger, kræver en nedrivning godkendelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Den kom i december måned, så nu kan projektet realiseres, skriver DAGBLADET Roskilde.

Beboerne i Taastrupgaard vedtog allerede i november 2016 den meget omfattende fornyelsesplan for Taastrupgaard, der grundlæggende vil forandre bydelen. Ole Jönsson, formand for afdelingsbestyrelsen i Taastrupgaard, glæder sig derfor til nu at komme i gang:

- Jeg har ventet på den tilladelse i halvandet år. Det er virkelig rart, at den nu er på plads. Vi står klar i startboksen og glæder os til at komme videre med et projekt, som vi er overbevist om, vil få en stor positiv betydning for Taastrupgaard, siger han til beboerbladet KAB.

KAB og Boligselskabet AKB Taastrup er allerede i fuld gang med arbejdet med at genhuse beboerne i de blokke, der skal rives ned. Arbejdet er allerede halvvejs, og man forventer, at alle er genhuset og boligerne tømt den 31. august 2018, oplyser KAB.

Herefter kan nedrivningen af blokkene gå i gang.

Nedrivningen af de otte boligblokke er nemlig kun en del af planerne for Taastrupgaard. Der skal også opføres et børnekulturhus med skole og daginstitutioner som erstatning for Selsmoseskolen, der brændte i november 2015.

I området ud mod mosen og der, hvor skolen ligger i dag, skal der efter planen bygges rækkehuse, og så får Taastrupgaard en facaderenovering og nye vinduer i de resterende blokke. Derudover skal cirka 40 boliger omdannes til seniorvenlige boliger med elevator.

Planen medfører også bedre parkeringsforhold og mere grønt, lys og luft til boligområdet.

Den samlede plan forventes at løbe op i 900 millioner kroner og gennemføres i et tæt samarbejde mellem Boligselskabet AKB, Taastrup, KAB og Høje-Taastrup Kommune.

Som erstatning for de nedrevne boliger bliver der opført 188 nye rækkehuse og moderne lejligheder andre steder i kommunen, blandt andet ved Skjeberg Alle i Høje Taastrup. Beboerne i Taastrupgaard får fortrinsret til de nye boliger.

arrow Beboere i ghettoer forsørges for 162 mio. kr. årligt
06. januar 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:24
arrow DF efter kritik af ghettoforslag: Vi tager det roligt
05. januar 2018 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:12

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?