15. oktober 2019
Transport-,  bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og miljø- og fødevareminister Jakob Elleman-Jensen (V) præsenterede regeringens hovedstadsudspil hos virksomheden DISA i Taastrup i formiddag. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og miljø- og fødevareminister Jakob Elleman-Jensen (V) præsenterede regeringens hovedstadsudspil hos virksomheden DISA i Taastrup i formiddag. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glad Ziegler om nyt udspil: Vi har fået vores ønsker opfyldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glad Ziegler om nyt udspil: Vi har fået vores ønsker opfyldt
Taastrup - 24. januar 2019 kl. 11:03
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringens nye hovedstadsudspil, som torsdag blev præsenteret på et pressemøde i Taastrup, vækker lokal glæde.

arrow Læs også: Dropper alligevel nye støjzoner ved lufthavn: Mister mulighed for byudvikling

Udspillet opfylder nemlig en række af de ønsker, som Høje-Taastrup Kommune længe har haft til udviklingsmuligheder i området, skriver DAGBLADET Roskilde.

Regeringens udspil går blandt andet ud på at lempe planloven, så kommunerne kan bygge flere boliger og mere erhverv.

Og det et tiltrængt, mener borgmester Michael Ziegler (K).

- Det giver rigtig god mening at se på det samlede hovedstadsområde, og hvordan man kan sikre de bedste vilkår for udvikling her. Det betyder ikke, der går noget fra resten af landet, men at vi kan konkurrere med hovedstæder i andre lande, siger Michael Ziegler.

Lokale ønsker opfyldt

Høje-Taastrup var kommet med input til planen, og de er i vid udstrækning blevet opfyldt. Kommunen havde blandt andet ønsket en ændring af det såkaldte stationsnærhedsprincip, så man kan bygge større erhvervsbyggeriet længere fra Høje Taastrup Station end i dag. Det ønske er efterkommet, og det glæder Michael Ziegler.

- Det giver os nogle nye og gode muligheder for vækst, fordi vi har nogle områder vest for Høje Taastrup Station, som er oplagte til eksempelvis kontorbyggeri, men som vi ikke har kunnet udlægge til formålet. Det kan vi nu, siger han.

Og muligheden nye arbejdspladser er godt nyt for kommunen, påpeger borgmesteren.

- Virksomhederne betaler jo en del af deres selskabsskat til os, og flere arbejdspladser giver nye jobmuligheder for vores borgere, siger han.

Et større råderum

Derudover vil en revidering af Fingerplanen give større lokalt råderum til at udvikle flere landsbyer i kommunen, nemlig Sengeløse, Reerslev/Stærkende og Vridsløsemagle. Der har blandt andet været ønsker til en mindre udstykning til enfamiliehuse i den vestlige del af Vridsløsemagle, muligheder for at bygge seniorboligfællesskab i Sengeløse, et større boligudbygningsprojekt øst for Sengeløse og inddragelse af et areal i den nordlige del af Reerslev til boligbyggeri.

Som tredje ønske får Høje-Taastrup Kommune lov til at udtage et stort areal af den grønne kile øst for Kallerupvej for at muliggøre etablering af et større solenergianlæg.

Den videre proces

Regeringens Hovedstadsudspil skal nu i høring i otte uger, og hvis ikke der kommer væsentlige indsigelser, som ændrer forudsætningerne for tiltagene, så kan langt størstedelen af dem vedtages efter høringsperioden.
Det kræver således ikke et Folketingsflertal men blot en ministerunderskrift.

- Så nu håber vi, at der går mindst otte uger, før folketingsvalget udskrives, så regeringen får mulighed for at gennemføre initiativerne, siger Michael Ziegler.

arrow Fingerplan åbner for flere fly og mere støj: - Det duer ikke!
20. marts 2019 kl. 15:46 Opdateret: kl. 14:52
arrow - Helt uacceptabelt med mere støj fra lufthavn
12. marts 2019 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:21
arrow Grønt lys for udvikling i Strandparken
24. januar 2019 kl. 05:35 Opdateret: kl. 09:11

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk