
De to store udviklingsplaner for boligområderne Gadehavegård og Taastrupgaard i Høje-Taastrup Kommune er nu godkendt af byrådet, men det var ikke med fuld opbakning fra alle partier.
For at opfylde ghetto-pakkens krav om maks 40 procent almene familieboliger i områderne, er der planer om blandt andet nedrivning af flere lejligheder, sammenlægning af andre, nye veje gennem områderne og byggeri af helt nye lejligheder.
Enhedslisten valgte dog at stemme imod begge planer.
- Vi har hele tiden slået på, at erstatningsboliger og billige boliger var afgørende for Enhedslisten, og det har ikke i tilstrækkelig grad fundet vej til udviklingsplanerne. Det vil blive nogle af vores mest udsatte borgere, som betaler prisen, sagde Emil Viskum (EL) på byrådsmødet.
Socialdemokratiet stemte for planen for Taastrupgaard, men imod planen for Gadehavegård.
- Der er for mange ting, der peger i den forkerte retning, sagde Peter Faarbæk (S) og fremhævede blandt andet, at der forsvinder 560 boliger med planen, heraf mange ét-værelseslejligheder, hvor det vil blive svært at finde noget tilsvarende at tilbyde beboerne. Derudover går der 5-10 år, før der bliver bygget 136 erstatningsboliger, og det alt for lidt, lød det.
- Vi kommer til at mangle mange hundrede boliger. Bare se på boligsituationen i dag, hvor vi allerede har svært ved at finde akutboliger til vores borgere, sagde Peter Faarbæk.
Men erstatningsboligerne er ikke genhusnings-boliger, understreger borgmester Michael Ziegler (K).
- Der er ikke én beboer, der skal forlade sin lejlighed uden at have et andet sted at bo. Ikke én. Vi er forpligtiget til at tilbyde de berørte beboere en tilsvarende bolig, både hvad angår størrelse og huslejeniveau, og det kan altså være svært i nybyggede almene boliger, hvor huslejen ofte er meget højere end i de ældre almene boligområder, siger han.
Man kan derfor ikke bygge sig ud af genhusnings-udfordringen.
- Vi skal ikke ud og bygge nye boliger til beboerne fra Gadehavegård. Det kan godt være, at nogle af dem vælger at flytte til nye byggerier, men det er ikke det billede, vi har set fra Taastrupgaard, siger han og peger på, at løsningen i stedet skal findes i samarbejde med boligforeningerne, som kan henvise til lejligheder, der bliver ledige i kraft af naturlig fraflytning, eller til lejligheder i andre afdelinger.
De to udviklingsplaner skal nu godkendes endeligt i ministeriet, før de kan træde i kraft og det videre arbejde med dem gå i gang.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her
Redaktionen
Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk