26. februar 2021
Enhedslisten og Socialdemokratiet stemte imod udviklingsaftalen for Gadehavegård, som ellers er lavet i samarbejde mellem kommunen, boligforeninger og afdelingsbestyrelsen.
Enhedslisten og Socialdemokratiet stemte imod udviklingsaftalen for Gadehavegård, som ellers er lavet i samarbejde mellem kommunen, boligforeninger og afdelingsbestyrelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ghetto-planer godkendt - men ikke i enighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ghetto-planer godkendt - men ikke i enighed
Taastrup - 29. maj 2019 kl. 08:05
Af Stina Felby Egerup

De to store udviklingsplaner for boligområderne Gadehavegård og Taastrupgaard i Høje-Taastrup Kommune er nu godkendt af byrådet, men det var ikke med fuld opbakning fra alle partier.

arrow Læs også: Ghetto-planer godkendt: 526 boliger skal rives ned

For at opfylde ghetto-pakkens krav om maks 40 procent almene familieboliger i områderne, er der planer om blandt andet nedrivning af flere lejligheder, sammenlægning af andre, nye veje gennem områderne og byggeri af helt nye lejligheder.

Enhedslisten valgte dog at stemme imod begge planer.

- Vi har hele tiden slået på, at erstatningsboliger og billige boliger var afgørende for Enhedslisten, og det har ikke i tilstrækkelig grad fundet vej til udviklingsplanerne. Det vil blive nogle af vores mest udsatte borgere, som betaler prisen, sagde Emil Viskum (EL) på byrådsmødet.

Socialdemokratiet stemte for planen for Taastrupgaard, men imod planen for Gadehavegård.

- Der er for mange ting, der peger i den forkerte retning, sagde Peter Faarbæk (S) og fremhævede blandt andet, at der forsvinder 560 boliger med planen, heraf mange ét-værelseslejligheder, hvor det vil blive svært at finde noget tilsvarende at tilbyde beboerne. Derudover går der 5-10 år, før der bliver bygget 136 erstatningsboliger, og det alt for lidt, lød det.

- Vi kommer til at mangle mange hundrede boliger. Bare se på boligsituationen i dag, hvor vi allerede har svært ved at finde akutboliger til vores borgere, sagde Peter Faarbæk.

Men erstatningsboligerne er ikke genhusnings-boliger, understreger borgmester Michael Ziegler (K).

- Der er ikke én beboer, der skal forlade sin lejlighed uden at have et andet sted at bo. Ikke én. Vi er forpligtiget til at tilbyde de berørte beboere en tilsvarende bolig, både hvad angår størrelse og huslejeniveau, og det kan altså være svært i nybyggede almene boliger, hvor huslejen ofte er meget højere end i de ældre almene boligområder, siger han.

Man kan derfor ikke bygge sig ud af genhusnings-udfordringen.

- Vi skal ikke ud og bygge nye boliger til beboerne fra Gadehavegård. Det kan godt være, at nogle af dem vælger at flytte til nye byggerier, men det er ikke det billede, vi har set fra Taastrupgaard, siger han og peger på, at løsningen i stedet skal findes i samarbejde med boligforeningerne, som kan henvise til lejligheder, der bliver ledige i kraft af naturlig fraflytning, eller til lejligheder i andre afdelinger.

De to udviklingsplaner skal nu godkendes endeligt i ministeriet, før de kan træde i kraft og det videre arbejde med dem gå i gang.

arrow Udviklingsplan: 250 boliger på vej til Selsmosekvarteret
27. juni 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 13:26

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?