14. juli 2020
Det er endnu ikke afgjort, hvilke af de i alt 986 boliger i Gadehavegård, der skal rives ned eller omdannes til ungdomsboliger eller ejerboliger, men nu er den overordnede udviklingsplan for området blevet godkendt af ministeren. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Det er endnu ikke afgjort, hvilke af de i alt 986 boliger i Gadehavegård, der skal rives ned eller omdannes til ungdomsboliger eller ejerboliger, men nu er den overordnede udviklingsplan for området blevet godkendt af ministeren. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ghetto-planer godkendt: 526 boliger skal rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ghetto-planer godkendt: 526 boliger skal rives ned
Opdateret 11. september 2019 kl. 12:26
Taastrup - 11. september 2019 kl. 12:15
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligministeren gav tirsdag grønt lys for de to store udviklingsplaner, der skal være med til at få boligområderne Gadehavegård og Taastrupgaard i Høje-Taastrup væk fra den såkaldte ghetto-liste.

arrow Læs også: Se billederne: Taastrupgaard forandres bid for bid

Planerne er udarbejdet af Høje-Taastrup Kommune i samarbejde med boligorganisationerne og beboerne i områder. De kom som konsekvens af den såkaldte ghettopakke, som siger, at de mest udsatte boligområder skal nedbringe andelen af almene familieboliger til højst 40 procent i 2030. Der var allerede en stor plan undervejs for Taastrupgaard, og også i Gadehavegård var der udviklingsplaner på vej. De blev fremskyndet af den politiske aftale, og nu er de altså godkendt og kan sættes i værk.

Udviklingsplanerne skitserer, hvordan man lokalt vil omdanne boligområderne for eksempel ved at etablere nyt privat byggeri og omdanne til ældre- og ungdomsboliger.

For Taastrupgaards vedkommende betyder det, at 266 boliger skal rives ned, og 20 skal ommærkes til ældreboliger. Hertil skal der bygges 521 nye private boliger i området, så den samlede mængde almene familieboliger bliver på 40 procent.

For Gadehavegård betyder planen, at 260 boliger skal rives ned, og 105 skal ommærkes til ældre- eller ungdomsboliger. 75 af boligerne forventes solgt, og så skal der bygges 231 nye private boliger i området.

Det glæder den nye boligminister, at Høje-Taastrup og mange af de øvrige kommuner har valgt at bruge nybyggeri som et redskab til at forvandle de udsatte boligområder til velfungerende bydele.

- Der har været talt meget om nedrivning i forbindelse med parallelsamfundsaftalen og udviklingsplanerne. Derfor er jeg glad for, at de lokale parter vil anvende alle de redskaber, lovgivningen tilbyder - og særligt at nybyggeri anvendes i så stort omfang. Det er jeg meget tilfreds med, siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

Alle udviklingsplanerne indeholder en milepælsplan, som ministeriet vil følge op på hvert år med henblik på at indfri målsætningen i parallelsamfundsaftalen om, at der i 2030 ikke skal være dét, der i lovgivningen kaldes ghettoområder.

Følges den godkendte plan ikke, kan ministeren gribe ind med henblik på at sikre fremdriften og realisere omdannelsen.

arrow Nu ryger blokkene: Farvel til et stykke lokalhistorie
28. april 2020 kl. 12:46 Opdateret: kl. 13:33
arrow Aftale underskrevet: De skal bygge nyt børne- og kulturhus
24. februar 2020 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:35
arrow Udviklingsplan: 250 boliger på vej til Selsmosekvarteret
27. juni 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 13:26
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk