16. juli 2019
Stan Getz er én af de store navne indenfor jazz, der fokuseres på, når jazzlytteklubben mødes sidste tirsdag i februar.
Stan Getz er én af de store navne indenfor jazz, der fokuseres på, når jazzlytteklubben mødes sidste tirsdag i februar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Getz og Young i jazzlytteklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Getz og Young i jazzlytteklub
Taastrup - 23. februar 2019 kl. 09:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kom med til en spændende aften i jazzens tegn på Taastrup Bibliotek. Dette er det sidste arrangement ud af to, der dykker ned i nogle af jazzens bedste tenorsaxofonister. Aftenen handler om Lester Young og Stan Getz.

Lester Young var den første til at skabe en stil, der udgjorde en voldsom kontrast til jazzlegenden, Coleman Hawkins', som blev taget op ved sidste arrangement. Young rendyrkede - ikke mindst under sit medlemskab af Count Basies orkester og sit samarbejde med Billie Holiday - en lys, slank og næsten vibratoløs spillemåde, som i sin rytmiske afspændthed også kom til at påvirke en lang række saxofonister, af hvilke Stan Getz selv blev en stærk indflydelse på mange.

Getz' gennembrud kom allerede, da han var 20 år, og få år senere kunne man så småt mærke, hvordan energien og den næsten smertegennemtrukne lyrik kunne mødes i et helt personligt udtryk, der med årene kun forstærkedes i sin blanding af lyrik og drama. Også Getz tilbragte en længere periode i Danmark og indspillede flere af sine mest vellykkede plader hér.

Arrangementet foregår tirsdag den 26. februar kl. 19-21 på Taastrup Bibliotek. Jazzlytteklubben mødes sidste tirsdag i måneden. Man behøver ikke være musikekspert eller tilmelde sig - bare mød op.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk