14. april 2021
Butikkerne på Taastrup Hovedgade er klar til genåbningen den 1. marts. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Butikkerne på Taastrup Hovedgade er klar til genåbningen den 1. marts. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbning fejres med flag: - Vi kan ikke få armene ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genåbning fejres med flag: - Vi kan ikke få armene ned
Taastrup - 24. februar 2021 kl. 18:04
Af Stina Felby Egerup

Der blev pludselig glæde og håb i butikkerne i Taastrup Bymidte, da nyheden om en delvis genåbning af detailhandlen den 1. marts blev offentliggjort onsdag.

arrow Læs også: Selvforkælelse: Her bliver der langet masser vin og søde sager over disken

- Vi kan slet ikke få armene ned og glæder os sindssygt meget til at skulle åbne for alle kunderne igen, siger Tina Pihl, der er formand for handelsstandsforeningen Taastrup ByMidte.

Den gode nyhed kom dog lidt bag på hende, for de havde egentlig regnet med, at butikkerne først ville få lov til at åbne efter påske.

- Men vi er helt klar alligevel, understreger hun.

Det bliver dog ikke til en stor åbningsfest i gaden på mandag, men det er også helt bevidst.

- Jeg tør næsten love, der vil komme flag i gaden, men vi laver ikke nogen større events. Det er en balance mellem at få kunder i butikkerne, men heller ikke tiltrække for mange mennesker på én gang, siger Tina Pihl.

Håber på kunder

Hun håber dog, at mange af de lokale kunder vil besøge butikkerne, for det er tiltrængt efter den lange nedlukning.

- Vi er måske mange, der har lidt ekstra penge på privatkontoen, fordi vi ikke har kunnet rejse eller har sparet benzinpengene, og dem håber jeg selvfølgelig, at man vil lægge i de lokale butikker. Vi har nu mere end nogensinde brug for, at folk handler lokalt, hvis butikkerne også skal være her efter corona-krisen, siger Tina Pihl.

Hun understreger, at det vil være helt sikkert for kunderne at komme ned i butikkerne, for de vil overholde alle regler og restriktioner.

- Sikkerhedsstyrelsen har været her og tjekke butikkerne, og de kommer igen i næste uge for at sikre, at alle overholder reglerne, siger hun med henvisning til reglerne om, at der skal være sprit tilgængelig, hvor mange der må være i butikken af gangen og en opfordring om at bære ansigtsmaske.

Hvad med julegaverne?

Der har tidligere været tale om, hvorvidt byttereglerne på julegaverne stadig ville gælde, når forretningerne har været tvangslukkede, men Tina Pihl er sikker på, at det ikke vil være et problem.

- Jeg tror faktisk, at mange vil komme ned og bytte julegaver, og det er jeg slet ikke i tvivl om, at de godt kan, selvom julen for længst er overstået. Det her er jo lokale forretninger med gode kunder, der kommer igen og igen, så jeg kan ikke forestille mig, at nogen vil sige nej til at bytte en julegave. Kunderne kan forvente den samme gode service, de er vant til, understreger Tina Pihl.

arrow Shoppingcenter må ikke åbne: - Uforståeligt
24. februar 2021 kl. 20:13 Opdateret: kl. 17:55
arrow Sådan driver man en nedlukket butik: Kan stadig rådgive kunderne
14. februar 2021 kl. 11:55 Opdateret: kl. 13:25
arrow Jan langer langt flere kager over bagerdisken
01. februar 2021 kl. 11:42 Opdateret: kl. 18:08

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?