25. september 2021
Gunhild Hedegaard har boet i Fløng siden 1987. Hun holder af Fløng og Hedehusene, fordi byen er omgivet af natur og marker. Hver eneste dag går hun 10 kilometer med sit kamera i hånden, og ser hun noget »med en historie«, som fx en fiskehejre, en smuk sø i særligt lys eller andet, så tager hun billeder af det, som hun senere deler på en af de lokale Facebook-sider.  Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Gunhild Hedegaard har boet i Fløng siden 1987. Hun holder af Fløng og Hedehusene, fordi byen er omgivet af natur og marker. Hver eneste dag går hun 10 kilometer med sit kamera i hånden, og ser hun noget »med en historie«, som fx en fiskehejre, en smuk sø i særligt lys eller andet, så tager hun billeder af det, som hun senere deler på en af de lokale Facebook-sider. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Går 10 km hver dag og tager billeder af byen med sit kamera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Går 10 km hver dag og tager billeder af byen med sit kamera
Taastrup - 02. marts 2021 kl. 19:52
Af Lisbeth Jansen

Med jævne mellemrum ses smukke naturbilleder fra Fløng og Hedehusene i opslag på lokale Facebook-grupper. En fugl i haven, landskaber, marker eller en fiskehejre.

arrow Læs også: Bakken og biodiversiteten skal bevares: Hvad husker du fra Bakken?

Ofte er billederne lagt op af Gunhild Hedegaard, der er en ivrig amatørfotograf, som ofte går ture og har boet i Fløng siden 1987. Hun går gerne omkring 10 kilometer og helst alene - for ellers opdager man ikke alt det sjove, der sker omkring en, synes hun.

Gunhild Hedegaard er oprindeligt fra Langeland, flyttede som ung til København, og senere fandt hendes mand og hun til Fløng, hvor de har boet lige siden.

Hun lærte at fotografere i en fotoklub, da hun gik i »realen«, som det hed dengang - det der i dag svarer til 7.-9. klassetrin i skolen.

- Da jeg var barn, var billeder noget helt andet. I realen gik jeg i fotoklub og lærte at fotografere og fremkalde billeder fra film. Da min mand og jeg som unge boede i lejlighed, mørklagde vi vores køkken og lavede mørkekammer, hvor jeg kunne fremkalde. Så døde interessen lidt hen. I mellemtiden fik billeder noget med computere at gøre, og det har aldrig interesseret mig. Så jeg havde en lang periode, hvor jeg ikke tog billeder. Vi havde også børnene, og der var så meget andet, jeg skulle. Men efter jeg holdt op med at arbejde, skulle jeg finde noget at fylde min tid med, og så kom jeg på et kursus i at redigere digitale billeder. Nu har jeg mit kamera med ude, når jeg går mine daglige ture i Fløng, Hedehusene eller Nærheden, fortæller hun.

Gunhild Hedegaard lærte at tage billeder, da hun var ung, og nu dyrker hun interessen ved at tage billeder i sit nærområde. Foto: Kenn Thomsen

- For mig er det vigtigt, at et billede skal fortælle en historie. Det er den historie, der er vigtig for billedet. Så er det ligegyldigt for mig, om man bruger sin mobil, et mindre kamera eller professionelt udstyr til at fotografere med, lyder det fra Gunhild Hedegaard.

Hun fotograferer selv med et såkaldt lommekamera, og i hendes optik er det bare vigtigt, at kameraet har en ordentlig zoom-funktion.

Gunhild Hedegaard går hver dag en tur i sin hjemby. Foto: Kenn Thomsen

Vælger at være positiv

- Det, der er helt genialt ved Fløng og Hedehusene er, at området er omgivet af natur. Vi har vores lille by og så ligger marker og natur hele vejen omkring, siger hun.

Netop naturen eller noget andet idyllisk er ofte med på hendes billeder. Ikke fordi hun er blåøjet, men fordi hun vælger at fokusere på de lyse sider af livet.

- Jeg bliver så glad, når jeg ser en mejetærsker eller en traktor ude på marken. Man skal se på de lyse ting i livet. Der sker så mange grimme ting, og så synes jeg bare, at man bliver nødtr til at holde fast i de gode ting. Det er jo et valg, man tager. Man behøver ikke at udstille de negative sider af livet eller af byen for den sags skyld. Hvad Facebook angår, så er mit budskab med opslagene: Prøv at se livet fra den positive side. Og så er de en opfordring til, at andre selv går ud og oplever og ser efter de ting, jeg tager billeder af, forklarer hun.

Af den årsag angiver hun også ofte det konkrete sted, billederne er taget.

- Der er så mange glæder i livet, der er gratis. Vi skal bare huske at lægge mærke til dem. I al vores travlhed, så er der et liv, der udspiller sig omkring os. For eksempel så jeg en dag en fiskehejre ude i søen ved Charlottekvarteret, og der gik der fire forskellige forbi uden at få øje på den. Så måtte jeg jo pege og sige: Se, fiskehejren! Hvortil de svarede: Neeej, hvor er den flot, husker amatørfotografen.

Foto: Kenn Thomsen

Boet i Fløng i 34 år

Gunhild Hedegaard og hendes mand faldt i sin tid for Hedehusene og Fløng som bopæl, da hendes mand fik job i Høje-Taastrup. Gunhild selv er pensioneret pædagog og daginstitutionsleder.

- Jeg kendte lidt til Hedehusene i forvejen fra den familie, hvor jeg i mine unge dage var »ung pige i huset«, og så sagde jeg til min mand: Vi kan da bare flytte til Hedehusene. For der vidste jeg jo, der var dejligt. Så det gjorde vi, fortæller Gunhild Hedegaard.

Parret har med deres familie boet på tre forskellige adresser i Fløng. De holdt i særdeleshed af området omkring Engvadgård, hvor de boede i 20 år, men nu bor de i noget mindre, der er lettere for dem at overskue som pensionister.

Hun holder virkelig af byen, men har også opdaget som pensionist, at der kan være en tendens til, at man går lidt for meget op i, om naboerne opfører sig ordentligt - og der er det hendes håb, at flere vil finde pyt-knappen frem, som hun udtrykker det.

Gunhild Hedegaard kan se gode sider ved både den nye bydel Nærheden og det etablerede Hedehusene og Fløng, og hun krydser fingre for, at den nye bydel vil få en positiv betydning for det samlede Hedehusenes udvikling på længere sigt. Foto: Kenn Thomsen

Det nye og det gamle

Meget af det, som Gunhild Hedegaard betragter, når hun går sine daglige 10 kilometer, er, udover naturen, også byens udvikling.

- Jeg bor i Fløng og hører til Fløng. Men jeg holder også meget af Hedehusene. Her er Nærheden kommet til, og det er spændende at se et moderne storbymiljø vokse op. Desværre - synes jeg - bygger de tæt derude. Men jeg tænker lidt tilbage på min tid i København, når jeg ser bygningerne. Man kan være nervøs for, at al livet flytter derud syd for banen, men omvendt kan man håbe på, at Nærheden kan være med til at udvikle resten af Hedehusene. Jeg følger lidt med i debatten på de sociale medier om emnet. Efter min mening er der plads til alle bydelene - og de kan være lige gode på hver deres måde. Jeg håber bare samtidig, at det bliver noget positivt og godt for byens samlede udvikling, siger Gunhild Hedegaard, der påpeger at Hovedgaden i Hedehusene har brug for at udvikle sig, og brug for specialbutikkerne, for hun har set det gå den modsatte vej med butikslukninger i de år, hun har boet i postnummeret.

- Der har været mere mangfoldighed i butikkerne på Hovedgaden før, og jeg synes, det er trist, at man skal køre langt væk til nabobyerne for at købe et stykke værktøj, ting til personlig pleje og alle de ting, man kan købe i en isenkræmmerforretning. Til gengæld er det rart at have flere forskellige dagligvareforretninger tæt på, lyder det fra hende.

arrow Aftale indgået: Kan føre til nye boliger på grønne områder
25. juli 2021 kl. 11:36 Opdateret: kl. 09:51
arrow Opera indtager boligområde
27. juni 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:55
arrow Joakim fik fin titel: - Jeg troede først, det var en joke
24. juni 2021 kl. 19:14 Opdateret: kl. 14:57

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?