21. oktober 2021
Fire frivillige med forstand på planter gennemgik lørdag plantelivet på Bakken i Charlottekvarteret - og de var overraskede over resultatet. Foto: PR
gallery icon

Se billedserie

Fire frivillige med forstand på planter gennemgik lørdag plantelivet på Bakken i Charlottekvarteret - og de var overraskede over resultatet. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fund på bakke overrasker: Det vrimler med liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fund på bakke overrasker: Det vrimler med liv
Taastrup - 16. juni 2021 kl. 11:28

Der er ikke færre end 85 forskellige planter på Bakken midt i Charlottekvarteret i Hedehusene. Det kan Danmarks Naturfredningsforening Høje-Taastrup konstatere, efter at der lørdag den 12. juni blev gennemført en »bioblitz« - en hurtig og faglig funderet gennemgang af det liv, der er på Bakken.

arrow Læs også: Værn om havet og hop ud i det

Fire mennesker med forstand på planter gennemgik på tre timer højen for at afdække, hvilken flora der er, fortæller Knud Anker Iversen, formand for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi er yderst overraskede over, at den centrale og meget brugte bakke kan indeholde så mange forskellige planter fra den danske flora. Her er tale om en ganske høj grad af biodiversitet, siger han og retter en stor tak til de frivillige naturvenner, der brugte en lørdag for at synliggøre den vilde flora.

Ikke mindst den sydlige side af bakken viste sig at indeholde en overraskende artsrigdom.

Udover de mange planter har en tidligere undersøgelse tidligere på ugen afdækket, at der er 21 forskellige træarter og buske og 15 forskellige fuglearter i højen.

En række af planterne blev i løbet af dagen sat i pres, så der kan laves et herbarium over nogle af de mest interessante planter.

Der vil i slutningen af juli i samarbejde med »Den Skabende By« blive gennemført en udstilling i deres butik. Tidspunktet for åbningen af udstillingen er endnu ikke fastlagt.

arrow Bliv klogere på vild natur og biodiversitet
23. juli 2021 kl. 11:05 Opdateret: kl. 14:33
arrow Sankthans-fejringer aflyst på stribe
18. juni 2021 kl. 20:12 Opdateret: kl. 16:04
arrow Bliv klogere på de vilde blomster
16. juni 2021 kl. 06:06 Opdateret: kl. 12:25

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?