23. januar 2021
Sådan ser et af de nyeste overvågningsfotos ud fra genbrugspladsen i Frederikssund. Her kan man se sækkevognen. Foto: Nordsjællands Politi
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser et af de nyeste overvågningsfotos ud fra genbrugspladsen i Frederikssund. Her kan man se sækkevognen. Foto: Nordsjællands Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frigiver billeder: Politiet har stadig brug for vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frigiver billeder: Politiet har stadig brug for vidner
Taastrup - 08. januar 2021 kl. 11:35
Af Kasper Ellesøe

Nordsjællands Politi har stadig brug for offentlighedens hjælp i forbindelse med opklaringen af den mulige drabssag, hvor præst i Ansgarkirken i Hedehusene Thomas Gotthard er sigtet for at have slået sin hustru, Maria From Jakobsen, ihjel.

arrow Læs også: Politi: Vi har fået nye tip i Maria-sagen

Politiet har efterforsket i Hedehusene og blandt andet talt med medarbejdere i kirken. Men efterforskningen har indtil nu ikke givet anledning til at foretage sig mere i området, hvor Thomas Gotthard, indtil han blev varetægtsfængslet i midten af november sidste år, har arbejdet.

Det fortæller politikommissær ved Nordsjællands Politi Jakob Grell, der er leder af efterforskningen.

- Der er ikke dukket noget op i det område, der gør, at vi kigger mere der end andre steder. Men området har selvfølgelig været interessant, fordi han har arbejdet der og haft sin gang der. Men den del er afsluttet for nu, fortæller Jakob Grell til DAGBLADET.

Det betyder dog ikke, at borgerne i Hedehusene ikke fortsat kan sidde inde med oplysninger, der kan gavne efterforskningen af sagen, der nu i stedet blandt andet koncentrerer sig om Frederikssund, hvor Thomas Gotthard og Maria From Jakobsen kommer fra og har boet med deres børn.

Nye billeder

Torsdag offentliggjorde Nordsjællands Politi nye overvågningsbilleder af Thomas Gotthard på genbrugspladsen i Frederikssund med en sækkevogn og en blå tønde, og nu ønsker politiet hjælp fra vidner, der kan have set Thomas Gotthard med de genstande fra den 1. til den 6. november 2020.

Efterforskningen har vist, at Thomas Gotthard fredag den 6. november klokken 13.23 var på Frederikssund Genbrugsplads hvor han blandt andet bortskaffede en sækkevogn og en blå fodertønde. Thomas Gotthard kørte til og fra genbrugspladsen i en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908, oplyser politiet.

Sækkevognen er af mærket »Garden« med gråt stel og røde hjul og røde håndtag. Nordsjællands Politi beder personer, der har set Thomas Gotthard med denne sækkevogn i perioden fra 1. november til 6. november 2020 om at kontakte politiet.

En blå fodertønde

Desuden vil politiet også gerne i kontakt med personer, som har solgt en fodertønde til Thomas Gotthard eller har oplysninger eller observationer vedrørende Thomas Gotthards besiddelse af en sådan fodertønde. Der er ud fra videoovervågningsfotos fra genbrugspladsen tale om en blå fodertønde med sort låg og en spænderem af metal.

Fodertønden vurderes at have en størrelse på cirka 60 liter og en højde på 60-70 cm.

Selvom efterforskning lige nu er afsluttet i Hedehusene, kan der fortsat sidde personer i andre områder end Frederikssund, der har set præsten med effekter, og det er dem, politiet ønsker hjælp fra.

- Der kan være nogen, der sidder og tænker, at de ikke vil belemre politiet med en i deres øjne lille oplysning. Men vi søger alle vidner, og ingen oplysning er for lille. Alt vil blive efterprøvet, understreger Jakob Grell.

Maria From Jakobsen har været forsvundet siden slutningen af oktober. Thomas Gotthard har under hele sagens forløb nægtet sig skyldig. Retsmøderne har indtil videre været ført for lukkede døre, og derfor kendes præstens forklaring ikke.

Han er foreløbig varetægtsfængslet til den 11. januar.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 4927 1448.

arrow Drabssigtet præst varetægtsfængles i fire uger mere
11. januar 2021 kl. 14:08 Opdateret: kl. 15:46

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?