19. maj 2021
Sådan er det planen, at det kommende læringshus i Nærheden skal se ud. Ud over skole skal det også fungere som byens hus. Illustration: Christensen & Co. Arkitekter/Kjaer & Richter
gallery icon

Se billedserie

Sådan er det planen, at det kommende læringshus i Nærheden skal se ud. Ud over skole skal det også fungere som byens hus. Illustration: Christensen & Co. Arkitekter/Kjaer & Richter
Foto: Christensen & Co Arkitekter A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidens skole rykker nærmere: Ny lokalplan på tegnebrættet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidens skole rykker nærmere: Ny lokalplan på tegnebrættet
Taastrup - 11. oktober 2018 kl. 09:40
Af Stina Felby Egerup

Et nyskabende og moderne læringsmiljø, der favner alle aldre og derfor er meget mere end en skole, SFO og daginstitution. Det er en del af visionen for fremtidens skole, som skal bygges i Nærheden - et såkaldt Læringshus.

Nu er selve byggeriet af skolen kommet et skridt nærmere, idet der nu ligger en lokalplan for området, som skal sætte rammerne for det fremtidige byggeri af læringshuset.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Det er visionen, at læringshuset også skal udgøre et byens hus, hvor flere funktioner tænkes sammen og gøres tilgængelige for borgerne om aftenen og i weekenderne.

- Det er fantastisk, at vi nu er nået dertil, hvor vi skal have en lokalplan på plads for læringshuset i Nærheden. Det bliver dejligt at komme i gang, og dermed bliver det også meget synligt for alle, at der er en ny skole på vej. Området er allerede nu godt på vej med mange nye boliger, og skolen kan medvirke til at sætte yderligere fart i udbygningen, siger Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget.

Lokalplanens område er på cirka 17.970 m2 og bliver opdelt i delområderne A og B.

Delområdet A er på 12.400 m2 og er der, hvor læringshuset skal ligge, mens delområde B er en del af loopet - et parkbånd, der snor sig igennem Nærheden og Hedehusene, og som skal bruges til ophold og leg.

Indenfor delområde A skal der etableres i alt 150 parkeringspladser, heraf tre handicappladser og tre afsætningspladser til kassebiler. Cirka 40 pladser skal etableres på terræn i det nordvestlige hjørne af delområde A, og de resterende cirka 110 pladser skal etableres under skolen i en parkeringskælder. Der skal også være plads til såkaldt »kiss and ride« på parkeringsarealet, hvor forældre kan sætte deres skolebørn af.

For delområde B gælder det, at bydelens fælles byrum indrettes, så der både bliver plads til rolige steder til ophold og fordybelse og aktive områder med muligheder for leg og bevægelse.

Forslaget til lokalplan 4.42.3 er nu i høring, inden den endeligt skal godkendes af byrådet.

Læringshuset skal efter planen kunne indvies i år 2021.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?