19. maj 2021
Her skal skolen i Nærheden ligge.
gallery icon

Se billedserie

Her skal skolen i Nærheden ligge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidens skole i Hedehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidens skole i Hedehusene
Opdateret 02. december 2015 kl. 10:51
Taastrup - 02. december 2015 kl. 09:34
Af Freja Czajkowski

Når Nærheden åbner i 2018 starter arbejdet også med at bygge en ny skole i Hedehusene. Men det betyder ikke nødvendigvis, at Hedehusene får fem skoler i stedet for de nuværende fire. En af planerne er nemlig at lukke Hedehusene Skole.

- Med alt overvejende sandsynlighed skal eleverne fra Hedehusene Skole flyttes over på den nye skole, siger formand for institutuons- og skoleudvalget, Kurt Scheelsbeck (K).

- Jeg kan se både faglige og økonomiske fordele - også for eleverne - ved denne løsning, siger han.

Den endelige politiske beslutning bliver taget i første kvartal næste år, men selve opførelsen af den nye skole begynder først i starten af 2018.

Topmoderne skole
Der er allerede afsat 350 millioner kroner til at bygge den nye skole, som ifølge Kurt Scheelsbeck skal være topmoderne.

- Vi har været ude og se på forskellige skoler for at få inspiration til, hvordan og hvorledes den nye skole skal se ud, siger han.

Planen er også, at skolen skal blive en del af et område fyldt med aktiviteter.

- Nu her starter vi med at bygge den nye springgymnastikhal, siger Kurt Scheelsbeck.

Området, som de kalder 'læringsklyngen', skal også bestå af en daginsitution og dagligvarebutik. Alt sammen omkring et grønt areal, som skal være samlingspunktet.

Den nye skole har endnu ikke fået et navn, men har adskillelige arbejdstitler: Byens Skole, Læringshuset eller blot Nærhedens Skole. Men Kurt Scheelsbeck understreger, at det kun er arbejdstitler.

Hedehusene Skole har i dag to spor, og Kurt Scheelsbeck forventer, at der, fire til fem år efter folk begynder at flytte til Nærheden, vil være børn til at åbne en ekstra linje, så den nye skole i Nærheden som minimum bliver tre-sporet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?