15. december 2017
Illustration af, hvordan fremtidens Hedeland kan se ud i team SLA?s optik. Illustration: ©SLA
gallery icon

Se billedserie

Illustration af, hvordan fremtidens Hedeland kan se ud i team SLA?s optik. Illustration: ©SLA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidens Hedeland: Mere dramatik og en ødemark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidens Hedeland: Mere dramatik og en ødemark
Opdateret 19. april 2017 kl. 15:14
Taastrup - 19. april 2017 kl. 15:10
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke blevet sparet på visionerne, når tre tværfaglige ekspertteams giver deres bud på en fremtid for Hedeland Naturpark, som strækker sig over Roskilde, Høje-Taastrup og Greve kommuner.

De tre teams forslag for den 1000 hektar store naturpark blev onsdag præsenteret på Høje-Taastrup Rådhus, og her kunne man blandt andet se forslag om en kæmpe svævebane over søen, dybe dale og højere »bjerge« og en ægte ødemark, skriver DAGBLADET Roskilde.

De tre forslag kommer fra Møller & Grønborg, RUBOW og SLA, og dommerkomiteen vurderede team SLA til at have det stærkeste forslag.

Team SLAs forslag til Hedeland Naturpark indebærer blandt andet en øget dramatisering af landskabet med dybe dale, »bjerge«, ødemark og en central rute kaldet Horndrageren, opkaldt efter en sjælden orkidéblomst, som vokser i Hedeland.

»Hedelands fortælling og fysik bliver stærkere med en række strategiske greb, der dramatiserer, organiserer og gør oplevelsen af landskabet divers (...) I Hedeland er idéen fra det konventionelle kulturhus flyttet ud under åben himmel. Alle kan og må være med. Hedeland udvikler sig og skabes med og af de mennesker, der kommer her. Her må graves, handles og forvandles. Derfor er Hedeland er et foranderligt og ufærdigt sted, hvor oplevelsen er ny hver gang«, lyder det blandt andet i SLA's præsentation.

Team RUBOW har et særligt øje for brugere og forretningskoncepter og foreslår blandt andet overnatningshytter i en særlig arkitektonisk udformning.

Team Møller & Grønborg kaster et nyt blik på, hvordan foreninger kan bidrage til landskabsudviklingen.

- Det var tre rigtig gode og forskellige forslag, som med fordel kan kombineres. Særligt de forretningsmæssige potentialer og formidlingen af Hedeland, er interessant at kigge på. Nu glæder jeg mig over denne milepæl og ser frem til arbejdet med en udviklingsplan, der skal bringe Hedeland Naturpark på landkortet, siger Greves borgmester, Pernille Beckmann (V).

Hedeland Naturpark ligger i Greve, Roskilde og Høje-Taastrup Kommuner og dækker et areal på ca. 1.000 ha. Hedeland er et tidligere råstofområde, hvor der stedvis fortsat udvindes grus. Området er gennem de sidste 40 år blevet udviklet til et fantastisk rekreativt naturområde med mange aktiviteter.

I juni 2016 vedtog de tre byråd en ny vision for Hedeland, som skal omsættes til en udviklingsplan. Gennem et parallelopdrag er der derfor blevet indhentet ideer til områdets udvikling.

Til at bedømme de tre holds forslag har der været nedsat en dommerkomite bestående af borgmestrene fra de tre kommuner, formand og næstformand i I/S Hedelands bestyrelse, chefkonsulent Claus Ravn fra Realdania By og Byg samt to fagdommere - professor i Parkforvaltning på Københavns Universitet Thomas Randrup samt arkitekten Mats Olsson.

Der skal nu udarbejdes en udviklingsplan for Hedeland Naturpark, som forventes at blive vedtaget af de tre byråd senere på året.

De tre projektforslag for Vision Hedeland udstilles på Høje-Taastrup Kommunes rådhus frem til 28. april 2017. Udstillingen er åben i rådhusets åbningstid: Mandag-onsdag kl. 10-14.30, torsdag kl. 10 -17 og fredag kl.10-13.30.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk