17. december 2017
Aske Rory Ching (til højre) rejser i øjeblikket rundt i hele landet sammen med andre unge fra Operation Dagsværk for at fortælle om sine oplevelser i Dhakas slum.
Aske Rory Ching (til højre) rejser i øjeblikket rundt i hele landet sammen med andre unge fra Operation Dagsværk for at fortælle om sine oplevelser i Dhakas slum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra slummen i Bangladesh til Høje Taastrup Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra slummen i Bangladesh til Høje Taastrup Gymnasium
Taastrup - 23. september 2017 kl. 16:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne på Høje Taastrup Gymnasium fik fredag den 22. september et unikt indblik i det hårde liv i Dhakas slumområder gennem fortællinger og film leveret af unge frivillige fra Operation Dagsværk, som har besøgt Bangladesh.

Aske Rory Ching er frivillig på fuld tid hos ungdomsorganisationen Operation Dagsværk.

Tidligere på året besøgte han sammen med andre frivillige nogle af verdens værste slumområder i megabyen Dhaka, Bangladesh, som de færreste får lov at besøge. Her oplevede de blandt andet projekter igangsat af udviklingsorganisationen Plan Danmark og mødtes med jævnaldrende frivillige.

I foredraget på Høje Taastrup Gymnasium fortalte Aske Rory Ching om sine oplevelser i Bangladesh.

- Det var ret voldsomt at opleve, hvilke vilkår man har, når man vokser op i et slumområde. Men det var også vildt motiverende at se, hvor seje de unge er, og hvordan de arbejder hårdt for at gøre deres område bedre, siger Aske Rory Ching.

Han fortalte blandt andet om, hvordan fabrikker lukker deres forurenede spildevand direkte ud i gaderne, og hvordan forældre føler sig tvunget til at gifte deres mindreårige piger væk på grund af fattigdom.

Den 8. november vil tusindevis af elever fra ungdomsuddannelser landet over arbejde på Dagsværkdagen. Deres løn går til Operation Dagsværk og Plan Danmarks slumprojekt i Dhaka, der skal støtte 900 unge i tre slumområder, så de kan forbedre de områder, hvor de bor.

I år er det 32. gang, at elever fra hele landet indsamler penge på Dagsværkdagen. På verdensplan bor op mod én milliard mennesker i slumområder, og det tal forventes at stige.

Plan Danmark har de sidste ti år arbejdet i nogle af verdens værste slumområder for at forbedre levevilkårne for børn og unge.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk