13. december 2018
Præmien fra TerraCycle er en miljøvenlig genopfyldelig drikkedunk, der sparer ressourcerne til plastflasker.
Præmien fra TerraCycle er en miljøvenlig genopfyldelig drikkedunk, der sparer ressourcerne til plastflasker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra plastiklåg til drikkedunk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra plastiklåg til drikkedunk
Taastrup - 09. marts 2018 kl. 07:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TerraCycle er en af de mange virksomheder, der de seneste år har specialiseret sig i at genanvende noget af det affald, der ellers ville blive betragtet som affald og brændt i kraftværkerne.

Miljø- og Energicentret er selvfølgelig aktive i genanvendelsesdagsordenen og har netop modtaget en præmie for at være dén indsamler i Danmark, der har samlet flest plastikkapsler ind til genanvendelse.

Lossepladserne var i sin tid løsningen på at få affald væk fra byernes baggårde og stræder og for at undgå rotternes løb i gaderne. Siden er vi blevet mere bevidste om miljøkonsekvenserne af at opbevare affald og samtidig på, hvordan vi kan anvende affald som en ressource.

Derfor har vi siden 70´erne sorteret affald, noget til deponi og andet til energi på kraftværkerne. Den seneste udvikling er nu at betragte affald som en ressource, der ikke nødvendigvis behøver at blive til varme i radiatorerne for at være brugbar, men i stedet kan bevare en stor del af den værdi, der materialet indeholder.

Ved forbrænding bliver materialet ødelagt i forbrændingsprocessen. Ved at finde metoder til at genanvende forskellige materialer, øges værdien af materialet, og behovet for at trække ressourcer fra planeten reduceres. For et gennemsnitligt produkt kommer over 90 procent af miljøbelastningen fra udvinding og raffinering af de råvarer, hvorfra det er lavet. Når vi genanvender de plastiklåg, vi kender fra eksempelvis mælkekartoner, sparer vi derfor kloden for at udvinde olie til produktion af plastik.

»Vi er derfor stolte over at bidrage til, at borgere i Høje-Taastrup gennem vores indsamlingsprogram nemt kan komme af med deres plastiklåg. Med TerraCykle har vi et system, der gør det nemt at genanvende,« fortæller Tina Faber, som er leder af Miljø- og Energicentret, MEC.

Tina Faber har overtaget den daglige ledelse af MEC efter Knud Anker Iversen gik på pension i 2017 og glæder sig til at fortsætte med indsamling af de mange forskellige materialer, som der længe har været mulighed for at komme af med ved at møde op i centrets åbningstider.

TerraCycle er en af de mange virksomheder, MEC videresender materialer til. De beskriver sig som en virksomhed, der arbejder mod at skrotte ideen om skrald ved at gøre det ikke-genanvendelige genanvendeligt.

- En af vores mål er selvsagt at gøre ideen om affald overflødigt og bidrage til at endnu flere borgere sorterer affald og fremmer genanvendelse, så vi kan tage endnu et skridt væk fra de oprindelige lossepladser, supplerer Tina Faber.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk