27. januar 2021
Jimmi Thøgersen var ledig i 20 år, men er nu blevet uddannet til kørelærer.
gallery icon

Se billedserie

Jimmi Thøgersen var ledig i 20 år, men er nu blevet uddannet til kørelærer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra langtidsledig til selvstændig: Sådan fandt Jimmi den rette hylde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra langtidsledig til selvstændig: Sådan fandt Jimmi den rette hylde
Taastrup - 23. november 2020 kl. 19:30

De unge mennesker, der tager kørekort med Jimmi Thøgersens fødder på skolepedalerne i passagersiden, behøver ikke frygte deres kørelærer.

arrow Læs også: Succes med Flyers-projekt fortsætter

- Jeg er gammel pædagogmedhjælper og basketballtræner og har haft meget med unge at gøre. Det ligger helt naturligt til mig at være overbærende og tålmodig. De føler sig hurtigt trygge, de unge mennesker, siger 45-årige Jimmi Thøgersen.

Han har omsider fundet sin hylde på arbejdsmarkedet efter 20 år uden beskæftigelse på grund af nedsat lungefunktion.

I september 2020 bestod han kørelæreruddannelsen hos DEKRA.

Autotransport ville være for hårdt

Det var dog ikke kørerlæreruddannelsen, som var det første mål, da Jimmi Thøgersen startede i jobskabelsesprojekt hos Flyers, der er anden aktør for Høje-Taastrup Kommune.

Planen var, at han skulle uddanne sig autotransportchauffør, hvorfor han begyndte at tage kørekort til lastbil og hænger hos DEKRA, hvor han også tog ADR-kurset om farligt gods.

- Vi fandt ud af, at jeg med kun én lunge i funktion ikke ville kunne holde til at ligge ude på motorvejen i regn og slud hver dag, så vi lavede det om til kørelærer, som ville passe bedre til mig, fortæller Jimmi Thøgersen.

Høje-Taastrup Kommune var med på idéen og var villig til at investere i en ny fremtid for sin borger.

- Jeg plejer at sige, at vi kan få alle folk i job i en uge eller 14 dage, men hvis folk har været uden beskæftigelse i mange år, gælder det om at finde et job til dem, de er egnede til på længere sigt, så de også har jobbet om et år, siger Peter Flensted, direktør i Flyers.

Siden 2015 har Flyers hjulpet Høje-Taastrup Kommunes beskæftigelsesindsats ved at opkvalificere kontanthjælpsmodtagere til beskæftigelse på ordinære vilkår indenfor transportbranchen.

Det sker blandt andet i samarbejde med DEKRA, som dels kommer ud og underviser deltagerne i forbindelse med afklaringen hos Flyers, dels faciliterer de transportuddannelser og kurser, deltagerne får brug for på vejen mod arbejdsmarkedet.

Dejligt og hårdt
Jimmi Thøgersen har nu bestået lastbil, hænger, ADR og kørelæreruddannelsen hos DEKRA. Derudover har han selv finansieret kørekortet til motorcykel.

- Selv om jeg som kørelærer kun underviser i B-kørekort til almindelig bil, skal jeg have en forståelse af, hvordan de andre kategorier af køretøjer fungerer i trafikken, forklarer han.

Efter to årtier helt uden faste jobs har han nu etableret enkeltmandsvirksomhed og fungerer som kørelærer for andre køreskoler.

Den udvikling havde han ikke set komme for bare to år siden.

- Jeg har tidligere tænkt på at blive kørelærer, men det var for dyrt for mig. At det nu er blevet mit arbejde alligevel, er bare dejligt. Det er også hårdt! Der er mange bolde i luften, og man lærer noget hele tiden. Men siden jeg begyndte på lastbil hos DEKRA i januar 2019, har jeg mere eller mindre hver dag været på skolebænken eller bag rattet fra morgen til eftermiddag, så jeg var forberedt på at skulle være i gang hver dag.

arrow Ledige kommer i job: Minister vil udbrede modellen
20. september 2017 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:00
arrow Flyers - en værdig modtager
20. april 2016 kl. 07:03 Opdateret: kl. 13:46
arrow Nyt samarbejde: Virksomhed vil hjælpe ledige til at blive chauffører
16. november 2015 kl. 17:23 Opdateret: kl. 19:25

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?