17. august 2019
Foto af Annelise Jensen.
gallery icon

Se billedserie

Foto af Annelise Jensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotograf og maler udstiller i sognehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotograf og maler udstiller i sognehus
Taastrup - 08. marts 2019 kl. 13:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Billedkunstner og skulptør Inge Smith fra Hedehusene og fotograf Annelise Jensen fra Roskilde har fernisering på en fælles udstilling i Ansgarkirkens sognehus i Hedehusene søndag den 10. marts klokken 11.

Inge Smith har arbejdet med maleri og skulpturer i 47 år. Hun debuterede på Humlens lokaludstilling på Hedehusene Skole, og ved indvielsen af Hedehuset købte kommunen to hvide skulpturer med titlen »Tanterne«. De to tanter lever endnu i Hedehuset, og flere gange siden har Inge Smith leveret skulpturer til kommunen i forbindelse med uddeling af erhvervspriser.

Siden har hun udstillet utallige steder, både i Danmark og i udlandet. Inge Smith var med til at starte Kunstner-sammenslutningen »Fuga«, som gennem de sidste 17 år har haft en årlig udstilling otte dage før påske i Brøndsalen på Frederiksberg.

Hun var også med til at starte »Åbne Atelierdøre« i Høje Tåstrup Kommune fro tre år siden. Det er hvert år den første weekend i september og er blevet en stor succes. Inge Smiths oliemalerier er abstrakte med en antydning af det figurative i farvernes stærke sammenspil.

Til forskel fra andre maler hun meget med sort. Der er mange nuancer i den sorte farve, hun bruger blandt andet grøn og blå under den sorte. Den sorte er med til at give energi til de farver, hun maler ovenpå den sorte, og det giver altid en spændende dialog med beskueren. Måske fordi folk er bange for den sorte.

Da Inge Smith havde besøg af to 7. klasser, blev eleverne meget overrasket over hendes brug af den sorte. Men de syntes om det, de så. De oplevede ikke den sorte farve som deprimerende. Ligeledes var de imponeret over hendes måde at arbejde med genbrug i skulpturer.

- Det var meget inspirerende for mig at have dem på besøg, fortæller Inge Smith.

Medudstiller er fotografen Annelise Jensen, der har fotograferet i mange år på amatørbasis, men siden 2003 har hun sendt fotos ind til fotokonkurrencer og udstillet i forskellige sammenhænge. Annelise Jensen siger.

- Det er alle sider af naturen, der interesserer mig: Farver, kontraster, mønstre, små detaljer, store linjer - både sommer og vinter. Med kameraet kan man fastholde og fornemme stemninger, farver, lys og situationer. Fotoet kan gengive stenens ruhed, bølgernes brus ved havet og skyggerne på en træstamme en varm sommerdag, - og man husker situationen på en særlig måde med flere forskellige sanser på en gang.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk