20. januar 2019
Magasinbygningen bliver ca. 8.000 m2 ? 130 meter langt og 47 meter bredt. Foto: Stina Felby Egerup
gallery icon

Se billedserie

Magasinbygningen bliver ca. 8.000 m2 ? 130 meter langt og 47 meter bredt. Foto: Stina Felby Egerup
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foto og video: Kom bag facaden på nyt supermagasin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foto og video: Kom bag facaden på nyt supermagasin
Taastrup - 17. januar 2018 kl. 15:45
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nybygget magasin, der skal rumme genstande og dokumenter fra Københavns historie, ventes klar til indflytning i Høje-Taastrup juli.

Onsdag var der rejsegilde på det nye specialbyggede magasin, som kommer til at erstatte arkiver og magasiner på ti forskellige adresser.

Fra det største magasin kommer 100.000 genstande og 29.000 hyldemeter dokumenter. Det svarer cirka til hylder, der rækker fra København til Roskilde.

- Vi får et supermagasin, der er helt up-to-date med hensyn til rigtig bevaring af dokumenter og genstande. Bygningens funktioner er planlagt meget nøje og som et lavenergihus. Vi glæder os meget til at tage huset i brug og til den effektive drift, som huset giver mulighed for, siger museumsdirektør Lene Floris, Historie & Kunst.

Magasinet kommer til at rumme omfattende samlinger fra Københavns Stadsarkiv, Københavns Museum og Thorvaldsens Museum. Sidste gang København fik et specialbygget magasin, var da Københavns Rådhus blev indviet i 1905. Rådhuset kom fra starten til at huse Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum.

- Nu kan Københavns Kommune sige endeligt farvel til utidssvarende arkiv- og magasinforhold. Det nye store magasin, der afspejler et bredt politisk ønske om at passe på byens kulturarv. Og med et nyt Københavns Museum skaber vi rammer om spændende udstillinger fra samlingerne, som omfatter alt fra gamle kort, cykler og sko, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (AL).

Det nye magasin til 167,4 mio. kr. er ikke det eneste markante kulturhistoriske initiativ i Københavns Kommune. Omkring nytår 2019 åbner et nyt Københavns Museum i Stormgade 18 - lige bag Københavns Rådhus og over for Nationalmuseet. Kommunen har bevilget 62,3 mio. kr. til ombygning, indflytning og nye udstillinger.

Det nye fjernarkiv ligger på Erik Husfeldts Vej 4 i Høje-Taastrup.

Magasinbygningen bliver ca. 8.000 m2 - 130 meter langt og 47 meter bredt.

Arkiv- og magasinrum designes, så klimaet kan tilpasses forskellige typer af dokumenter og genstande. Dertil kommer faciliteter til at konservere og registrere dokumenter og genstande.

Magasinet kommer bl.a. til at rumme Stadsarkivets samling på 250.000 kort og tegninger og også skolelægejournaler, som har vist sig at være en enestående kilde til medicinsk forskning. Stadsarkivets dokumenter fylder over 40 hyldekilometer.

Københavns Museums samlinger omfatter bl.a. mange arkæologiske fund fra Metro-udgravningerne, filosoffen Søren Kierkegaards personlige ejendele, en stor samling af cykler og stemmeurnen fra det første valg til Borgerrepræsentationen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk