15. december 2017
Professor Nina Rønsted fortæller bl.a. om, hvordan plantejægere fandt kinabark i Andesbjergene og opfindelsen af den populære drik ? gin og tonic.
Professor Nina Rønsted fortæller bl.a. om, hvordan plantejægere fandt kinabark i Andesbjergene og opfindelsen af den populære drik ? gin og tonic.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forskningens døgn gør dig klogere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forskningens døgn gør dig klogere
Taastrup - 18. april 2017 kl. 06:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år får Taastrup Bibliotek besøg af to forskere i anledning af Forskningens døgn, der er en landsdækkende videnskabsfestival med over 600 events og 75.000 besøgende.

Mandag den 24. april kl. 16-17 tager professor Nina Rønsted dig med på rejse langs Andesbjergene i Bolivia og Peru. Hendes foredrag tager udgangspunkt i historien om opdagelsen af kinabark og kinin til brug mod malaria.

Nina Rønsted stiller spørgsmålstegn ved, om datidens plantejægere overhovedet fandt den bedste kinabark? Og hun svarer på, hvilken betydning planternes arvemasse og levested har for deres produktion af malariamedicin?

Jagten på kinabark og kinin til behandling af malaria er en af de mest fascinerende fortællinger i menneskehedens historie - en fortælling der også involverer opfindelsen af gin og tonic.

Onsdag den 26. april kl. 16-17 holder professor, dr.med. Jens Bo Nielsen foredrag om, hvordan fysisk aktivitet forbedrer læring og hukommelse.

Foredraget vil tage udgangspunkt i hjernens plastiske egenskaber og forklare, hvordan nye forbindelser dannes mellem nervecellerne ved læring og hukommelse.

Derefter vil Jens Bo Nielsen fortælle om, hvordan fysisk aktivitet påvirker hjernens plastiske egenskaber og fremmer læring og hukommelse.

Til slut vil han komme med bud på, hvordan den viden bedst kan udnyttes til at holde vores hjerne sund og velfungerende så længe som muligt.

Gratis billetter til begge foredrag kan bestilles på bibliotekets hjemmeside.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk