22. oktober 2021
Oplev foredraget med Stine Sara og Kennie, som begge har kæmpet med tourette i deres hverdag. Foto: Kenn Thomsen
Oplev foredraget med Stine Sara og Kennie, som begge har kæmpet med tourette i deres hverdag. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag: Luk Røven Kælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag: Luk Røven Kælling
Taastrup - 26. september 2021 kl. 06:56

Stine Sara og Kennie er lige nu aktuelle i Rune Klans TV-program Tabu, og torsdag 28. oktober kan man opleve dem til et larmende foredrag med navnet »Luk Røven Kælling« i Taastrup Teater og Musikhus.

Både Stine Sara og Kennie har den del af tourette, der kaldes koprolali. Det betyder, at de ofte siger upassende ord og sætninger. Det kan være en kæmpe udfordring i dagligdagen, men de har begge lært at acceptere og leve med touretten.

Stine Sara og Kennie tager nu ud med deres gode veninde og manager for at fortælle om livet med tourette, og om hvordan man generelt får vendt udfordringer til noget positivt.

- Jeg har altid været anderledes. Jeg kan huske forkerthedsfølelsen, jeg havde som barn og teenager. Det er en af årsagerne til, jeg er så åben og fortællende om mit liv. Jeg ville ønske, nogen havde gjort det for mig dengang - fortalt at man godt kunne være sej, selvom man har en udfordring, og mange gange endda på grund af den udfordring, siger Stina Sara, mens Kennie siger følgende om touretten:

- Mit budskab til andre, som har en udfordring, er, at man bare aldrig må give endeligt op. Selvom alt kan synes sort, skal man fortsætte, tage en dag mere og prøve igen. På ét eller andet tidspunkt får man en succesoplevelse, og det avler en ny succesoplevelse, og lige pludselig kommer man til at stå et sted i sit liv, hvor man kan kigge tilbage og sige: det var noget af det, der var med til at gøre mig til den, jeg er i dag.

Sammen fortæller Stine Sara og Kennie om tourette med afsæt fra hver deres tilgang til diagnosen. Foredraget afholdes fra klokken 19.30 til 21.00, og du kan købe billetter på https://kulturhusenehtk.dk/event/luk-roeven-kaelling-foredrag-m-stine-sara-kennie-og-maria/.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?