27. juli 2021
NorthQ med Christian Von Scholten i spidsen (nummer fire fra højre i hvide bukser) løb med sejren i innovationskonkurrencen. Foto: Jakob Stolt/SCA
NorthQ med Christian Von Scholten i spidsen (nummer fire fra højre i hvide bukser) løb med sejren i innovationskonkurrencen. Foto: Jakob Stolt/SCA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbedring af indeklima bliver belønnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbedring af indeklima bliver belønnet
Taastrup - 14. juni 2018 kl. 13:17

Firmaet NorthQ, der blandt andet arbejder med måling af gas, vand og varmeforbrug, kunne med Christian Von Scholten i spidsen lade sig kåre som vindere, da Smart Cities Accelerator inviterede til innovations-konkurrence og innovations dag sammen med Høje-Taastrup Kommune.

»Ved dette Open Innovation Call kan vi tilbyde et bredt udvalg af intelligente enheder designet til forskellige formål - fra måling elektricitet, gas, vand og varmeforbrug til sikre termostater eller sensorer til alle aspekter af indeklima. Fra dørkontakter, bevægelsesdetektorer, temperatur- og fugtighedsfølere til partikelfølere til måling af luftkvalitet. Alle vores sensorer er designet til at føre til en betydelig forbedring af energiforbruget og indeklima,« sådan lød det blandt andet i ansøgningen til Smart Cities Accelerator Open Innovation Day. Og det var en glad Christian Von Scholten fra NorthQ, der fik overrakt diplom og gave i Høje-Taastrup Kommunes byrådsal ved Open Innovation Day. Et event der var arrangereret af Høje Taastrup Kommune og Smart Cities Accelerator. Det åbne innovationskald er det første af sin slags i SCA-projektet.

- Vi er glade for endelig at se, at reduceret energiforbrug og godt indeklima er sat på toppen af dagsordenen. I mere end 10 år har vi nu arbejdet på at skabe løsninger i henhold til vores værdier og troen på en mere bæredygtig måde at leve på. Ved at samarbejde med virksomheder, universiteter og kommuner i mange år, ved vi, at partnerskaber er vigtige for at skabe positive forandringer og gensidig fremskridt. Vi mener, at energieffektivisering og godt indeklima går hånd i hånd, og har udviklet vores teknologi baseret på at opnå netop dette: A new way of living, siger vinderen Christian Von Scholten fra NorthQ.

Meningen med det åbne innovations-call er at invitere virksomheder og entreprenante sjæle til at vise og demonstrere produkter. Vinderen får nu mulighed for at undersøge og udvikle produkter og løsninger i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, forskere og skolerne, der er aktører i SCA-projektet.

I alt deltog fem skarpe firmaer med nye innovative idéer, der kan være med til at sikre bl.a. bedre skoleindeklima via intelligent måling, data og smarte systemer.

Juryen, der pegede på NorthQ som vindere af konkurrencen, bestod af Peder Bacher fra DTU, Lars Christensen, centerchef fra Høje-Taastrup Kommune og Birger Hauge fra Zibra Group/inQvation.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?