16. juli 2020
Høje-Taastrup Rådhus bliver helt exceptionelt ikke rammen om marts måneds byrådsmøde i Høje-Taastrup, for det bliver i lyset af corona-udbruddet afholdt som et telefonmøde.
Høje-Taastrup Rådhus bliver helt exceptionelt ikke rammen om marts måneds byrådsmøde i Høje-Taastrup, for det bliver i lyset af corona-udbruddet afholdt som et telefonmøde.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For første gang: Byrådsmøde vil foregå over telefonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang: Byrådsmøde vil foregå over telefonen

Opdateret kl. 14.35: Høje-Taastrup Kommune melder tirsdag eftermiddag ud, at byrådsmødet alligevel vil blive afholdt i byrådssalen, da man ikke kunne få teknikken til at fungere til et telefonmøde med 21 byrådsmedlemmer.

Opdateret 17. marts 2020 kl. 14:36
Taastrup - 17. marts 2020 kl. 10:23
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver et noget anderledes byrådsmøde, lokalpolitikerne i Høje-Taastrup tirsdag aften skal holde.

arrow Læs også: Byrådsmødet bliver alligevel afholdt i byrådssalen - men med større afstand

I lyset af coronaudbruddet og anbefalingerne om ikke at samles, så vil de 21 byrådsmedlemmer nemlig gennemføre mødet som et telefonmøde.

- Det er ikke noget, vi har prøvet før, men nu gør vi et forsøg. Vi har dog valgt at udskyde nogle af de sager, hvor vi forventer en længere debat, for det egner formatet sig ikke rigtig til. Til gengæld er der nogen sager, vi er enige om, og så de vil blive behandlet på mødet som sædvanligt, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Det bliver blandt andet et partiforslag og sagen om udviklingsplanen for Charlottekvarteret, der bliver udskudt, mens sager med godkendelse af regnskab eller eksempelvis lokalplaner vil blive behandlet.

- De sager, hvor der er bred enighed, og vi kan træffe en beslutning, kan vi lige så godt få ekspederet. I sager med lokalplaner har der for eksempel konsekvenser for høringsperiode eller byggestart, hvis de bliver udskudt, så dem vil vi forsøge at håndtere, siger Michael Ziegler, der regner med at gennemføre det alternative byrådsmøde i god ro og orden.

Man vil som sædvanligt kunne følge byrådsmødet tirsdag den 17. marts på kommunens facebookside, men det bliver dog uden de sædvanlige live-billeder fra salen, hvor man kan se den politiker, der taler. I stedet vil man blot kunne høre lyden.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk