21. marts 2019
Nordic Water Universe, som efter planen skal etableres i det regionale fritidsområde på hjørnet af Roskildevej og Helgeshøj Alle i Høje Taastrup, skal udover det store vandland også huse en lang række ferielejligheder, hotel- og konferencefaciliteter, butikker og flere andre andre aktiviteter.
gallery icon

Se billedserie

Nordic Water Universe, som efter planen skal etableres i det regionale fritidsområde på hjørnet af Roskildevej og Helgeshøj Alle i Høje Taastrup, skal udover det store vandland også huse en lang række ferielejligheder, hotel- og konferencefaciliteter, butikker og flere andre andre aktiviteter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkene bag vandland: Afklaring inden årets udgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkene bag vandland: Afklaring inden årets udgang
Taastrup - 19. september 2018 kl. 17:43
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En aftale om Nordic Water Universe vil ligge klar inden årets udgang.

arrow Læs også: Ziegler om vandland: -Vi var nok for optimistiske

Sådan lyder det i en dugfrisk pressemeddelelse fra folkene bag det store projekt i Høje Taastrup, som efter planen skal huse verdens femte største vandland, en masse ferieboliger, konferencecenter og en række andre aktiviteter.

Pressemeddelelsen kommer, efter DAGBLADET Roskilde har forsøgt at få en status på det storstilede projekt, som af flere omgange er blevet udsat. Senest er det kommet frem, at køberne har ønsket en justering af salgsaftalen, så nogle ferieboliger måske i fremtiden kan konverteres til almindelige lejligheder, og de 84 millioner kroner for grunden er fortsat ikke betalt til kommunen.

Men nu melder Nordic Corporate Finance, der repræsenterer Nordic Water Universe, altså ud, at projektet i høj grad stadig lever og er på rette vej.

- Der udestår dog stadig nogle få dele, før konsortiet bag projektet kan komme i gang for alvor. Det forventes, at man i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune kan få disse sidste udfordringer løst inden årets udgang, lyder det i pressemeddelelsen.

Heri fremhæves det også, at forsinkelsen ikke kun er en skidt ting:

- Konsortiet bag projektet ser muligheder i udsættelsen af projektet, for med den nuværende situation i byggebranchen, som må siges at være overophedet, kan det være svært at få bygget projektet til den planlagte økonomi, hvorfor udsættelsen kan vise sig at have en positiv effekt på projektet, lyder det i pressemeddelelsen.

Aftaler på plads

Folkene bag Nordic Water Universe oplyser, at status i projektet er, at man stadig har en operativ aftale med Wyndham og Sophos, som i fællesskab vil skabe et Ramada resort. De arbejder også på at skabe et Super 8 hotel med henblik på at imødekomme den stigende interesse fra erhvervslivet om alternative overnatningsmuligheder til København. I Nordic Water Universe har man netop muligheden for at skabe nogle gode rammer for konferencer med samtidig overnatning og oplevelser.

Dialog med firmaer

I forhold til byggeriet oplyses det i pressemeddelelsen, at der har været en løbende dialog med flere forskellige byggefirmaer. Nogle har vist interesse for projektet, men kun enkelte er kommet med totalentreprise-priser på byggeriet, sikkert grundet travlhed i byggebranchen, står der i pressemeddelelsen.

Ifølge Nordic Water Universe føres der i øjeblikket en positiv dialog med et firma i forhold til byggeriet af ferieboliger og hotel, samt et andet i forhold til byggeriet af forlystelserne Aqua Park og butikker.

Den positiv dialog med entreprenørerne forventes inden årets udgang at blive erstattet af nogle såkaldte betinget ABT 18 aftaler - (»Almindelige betingelser for totalentreprise«), altså en aftale mellem bygherre og entreprenør om projektering og udførelse af totalentreprisen på projektet.

Hvis det sker, kan det endelige projekteringsarbejde påbegyndes primo 2019, lyder det.

- Der er stadig en stor optimisme hos parterne bag projektet, og der er ingen tvivl om, at det bliver et fantastisk projekt, når det står færdigt. Nordic Water Universe på rette spor, slutter pressemeddelelsen.

Ulf Høyen fra Nordic Corporate Finance understreger, at man for nuværende ingen yderligere kommentarer har ud over, hvad der står skrevet i pressemeddelelsen.

arrow Formand om vandland: - Svært at tro på, det bliver til noget
18. september 2018 kl. 18:03 Opdateret: kl. 11:51
arrow Vandland lader vente på sig: Salgsaftale skal måske justeres
18. september 2018 kl. 16:12 Opdateret: kl. 11:51

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk