19. maj 2021
Det kommende læringshus set fra nordøst. Læringshuset vil rumme både en skole med fem spor og plads til cirka 1.500 elever samt en daginstitution for 0-6 årige.
gallery icon

Se billedserie

Det kommende læringshus set fra nordøst. Læringshuset vil rumme både en skole med fem spor og plads til cirka 1.500 elever samt en daginstitution for 0-6 årige.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til efteråret: BAM skal bygge ny skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til efteråret: BAM skal bygge ny skole
Taastrup - 06. februar 2019 kl. 10:23
Af Stina Felby Egerup

Det bliver entreprenørfirmaet BAM Danmark, der skal stå for byggeriet af den kommende skole i Nærheden.

Læringshuset Nærheden kommer til at rumme både daginstitution for 0-6-årige og skole fra 0.-9. klasse i et spændende byggeri, hvor rammerne fra begyndelsen er skabt til fremtidens skole, skriver DAGBLADET Roskilde.

Huset skal også rumme en daginstitution og skal også kunne bruges af bydelens borgere til forskellige aktiviteter og arrangementer.

I den kommende tid går entreprenørfirmaet og CCO Arkitekter i tæt samarbejde om at detail-planlægge byggeriet, og forventningen er, at der kan tages første spadestik til byggeriet i efteråret.

Det er fortsat forventningen, at det nye læringshus kan stå færdig i august 2021.

Sidste år vandt arkitektfirmaet Christensen & Co. konkurrencen om at tegne det nye læringshus på basis af en vision om fremtidens skole. Siden er gennemført en proces, hvor repræsentanter for ledelse, medarbejdere og elever på Hedehusene Skole og Charlotteskolen samt repræsentanter for skolens Advisory Board har givet mere detaljerede input til de indholdsmæssige og pædagogiske ønsker til læringshuset.

Desuden har Christensen & Co. bearbejdet og tilpasset projektet til ønsker fra bedømmelsesudvalget - blandt andet et ønske om et mere vedligeholdelsesvenligt materiale til læringshusets facader.

Læringshuset Nærheden skal være en skole, hvor eleverne lærer og anvender skolens fag ved at løse konkrete problemer fra hverdagen og samfundet. Skolens rammer skal understøtte elevernes arbejdsform: Der skal være rum til fordybelse og samarbejde såvel som værksteder og udstillingsfaciliteter m.m., så eleverne kan udfolde og udvikle deres kreativitet, kritiske tænkning, samarbejds- og kommunikationsevner.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?