23. marts 2019
Illustration af fremtidens Høje Taastrup C med markering af byggefelterne. Illustration: COBE
gallery icon

Se billedserie

Illustration af fremtidens Høje Taastrup C med markering af byggefelterne. Illustration: COBE
Foto: Unspecified
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første fire byggegrunde er solgt i kæmpe bydels-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første fire byggegrunde er solgt i kæmpe bydels-projekt
Taastrup - 13. november 2018 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De første fire byggefelter i det store byudviklingsprojekt Høje Taastrup C er nu blevet solgt.

De er solgt til ejendomsudviklingsselskabet REKA Gruppen A/S, som på vegne af investeringsselskabet West-Coast Real Estate III A/S vil bygge 86 rækkehuse og fire punkthuse med cirka 65 lejligheder.

Høje Taastrup C skal være en bydel med liv og aktivitet, og derfor bliver de fire grunde bebygget, så de har hver deres identitet og kan understøtte lokale fællesskaber for beboerne. Mixet af rækkehuse og etageboliger skal give en god variation i de fire områder.

- Mange ønsker sig nærhed til København og samtidig mere plads, lys og luft omkring familien. Derfor har vi en klar forventning om, at mange vil synes, at Høje Taastrup C er et yderst attraktivt sted at slå sig ned. Her er det hele - inklusive fine forbindelser til København og for den sags skyld til resten af landet. Vi glæder vi os rigtigt meget til at skulle i gang med at bygge både rækkehuse og punkthuse i høj kvalitet, siger Jesper Kristensen, adm. direktør i investeringsselskabet West-Coast Real Estate.

De fire byggefelter ligger ved den nuværende Blekinge Boulevard, som bliver nedlagt for at skabe plads til den nye by. Fremover vil trafikken blive ledt af den kommende Ny Blekinge Boulevard.

REKA forventer at gå i gang med byggeriet i foråret 2020.

- Vi har underskrevet aftalen med REKA Gruppen, og dermed har vi nået endnu en milepæl i Høje Taastrup C-projektet - de første grunde er solgt, og jeg ser meget frem til at se den nye by skyde op, siger borgmester Michael Ziegler (K), som er formand for Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, som skal stå for udviklingen af bydelen.

Priser vil stige
En analyse fra pensionsselskabet Sampension har for nylig udpeget Høje-Taastrup som en af de seks kommuner i hovedstadsområdet, hvor boligpriserne vil stige mest i de kommende år.

- Vi er glade for, at vi så hurtigt har solgt de første grunde. Vi oplever en stor interesse fra både investorer, developere og borgere, og med den stadig større interesse for bosætning uden for København er Høje Taastrup C et naturligt sted at investere, siger Lars Bloch, direktør for arealudviklingsselskabet.

I det hele taget vil der de kommende år ske en ambitiøs byudvikling i området mellem Høje Taastrup Station og City2. Byudviklingen varetages af Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S, som ejes af de tre oprindelige grundejere i området - Danske Shoppingcentre P/S, Ejen-domsSelskabet Norden og Høje-Taastrup Kommune.

Området kan rumme 1.200 nye boliger med plads til 3.000 nye beboere, og der bliver 107.000 m2 til erhverv og 9500 m2 til publikumsvendt service som butikker, supermarkeder mv. Høje-Taastrup Kommune bygger sit nye rådhus i den nye bydel.

Læs mere om Høje Taastrup C på www.htk.dk/htc.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk