2. august 2021
Sådan kan det se ud, når man spiller padel. Foto: Mie Neel
Sådan kan det se ud, når man spiller padel. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Først kom stort padelcenter: Nu er der flere padelbaner på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Først kom stort padelcenter: Nu er der flere padelbaner på vej
Taastrup - 23. februar 2021 kl. 06:29
Af Kasper Ellesøe

Først kom nyheden om et nyt padelcenter ved siden af Racehall, og nu er der to padelbaner på vej til Taastrup, så borgerne i kommunen får gode muligheder for at dyrke den populære sportsgren, der er i stor vækst i hele landet.

arrow Læs også: Padelbane åbner snart

Taastrup Idræts Center, der blandt andet huser TIK Tennis, har nemlig ansøgt Høje-Taastrup Kommune om at udskyde tilbagebetaling af et lån for i stedet at bruge pengene på at anlægge to padel tennis-baner.

Det har et enigt byråd nikket ja til.

- Det er i virkeligheden en meget konstruktiv tilgang til det, og alle i udvalget synes, at det er en god idé, så det vil vi gerne støtte, siger Merete Scheelsbeck (K), formand for fritids- og kulturudvalget.

Sidste år ansøgte TIK Tennis og Hedehusene Tennisklub om finansiering hos kommunen til at anlægge tre baner, men det blev et nej, da der ikke var nogle anlægsmidler til det.

Heller ikke ved budgetforhandlingerne blev der fundet penge til banerne. Og det har altså nu fået Taastrup Idræts Center til at tænke kreativt.

Konkret sker der det, at Taastrup Idræts Center har ansøgt at få udskudt at afdrage på et lån til Høje-Taastrup Kommune, så det er færdigbetalt i 2025 i stedet for 2024.

Dermed bliver 2021 afdragsfrit, og de penge, der skulle være betalt af på gælden i 2021, hvilket svarer til 759.400 kroner, bliver udbetalt i støtteordningen i stedet for at blive afdraget på gælden.

Taastrup Idræts Center skylder i alt cirka 2,7 millioner kroner på et lån til renoveringer, som blev optaget i 2010.

Selvom nyheden om etablering af banerne i Taastrup kommer oven i nyheden om et stort padelcenter ved Racehall, så er det ikke dårligt at have to padel-tilbud i kommunen.

- Jeg tror, det er godt for begge parter, og at de føder til hinanden. Det her er mere foreningsbåret, hvorimod det ved Racehall er mere kommercielt og fleksibelt. Efterspørgslen er også stor. Jeg var en af dem, der ikke kendte padel for et år siden, men alle vil åbenbart spille det, og som jeg forstår det er det nemmere at gå til end for eksempel tennis, siger Merete Scheelsbeck.

Dansk Padelforbund beskriver padel som en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80 procent tennis og 20 procent squash. Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet. Det kan spilles både indendørs og udendørs.

Der er padelbaner 124 forskellige steder i Danmark, mens mange flere er på vej, skriver forbundet.

arrow Populær sport stormer frem: Nu kommer den til byen
01. marts 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 17:30

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?