4. juni 2020
Til workshoppen »Skab flyvende væsner« må man for en gangs skyld rive sider ud af bøger til at lave væsnerne med. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Til workshoppen »Skab flyvende væsner« må man for en gangs skyld rive sider ud af bøger til at lave væsnerne med. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyvende væsner og kunstneriske børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyvende væsner og kunstneriske børn
Taastrup - 19. oktober 2019 kl. 12:38
Af Signe Ravn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert år kasseres mange bøger på kommunens biblioteker, nogle sælges videre, mens resten har kurs mod affaldsspanden. Men allerhelst skal de bøger bruges til noget andet end at smide ud.

Det er i hvert fald tanken bag et af arrangementerne under »Aktiv Efterårsferie«, hvor børn og barnlige sjæle i g[r og i dag kunne lave flyvende væsner af afrevne bogsider og på den måde være med til at skabe et kunstværk til trappeopgangen i Medborgerhuset i Taastrup.

- Skal den hænge med hovedet opad eller nedad? spørger illustrator Stine Illum, der står for workshoppen, da hun fredag formiddag skal hænge et nylavet væsen op.

- Lidt nedad, svarer Andrea Zingenberg på otte år.

- Fordi den har svært ved at flyve?

- Ja, nikker Andrea, mens Stine Illum hænger det sorthovede og tykmavede væsen op.

- Det er sjovt, at man må rive bøgerne i stykker. Jeg har lavet et uhyggeligt væsen og et sommervæsen. Det er grønt med farverige prikker på. Det uhyggelige har jeg ligesom lavet sort og skeletagtigt, forklarer Andrea, der ikke er færdig endnu: - Jeg tænker, at jeg kan nå [at lave] fire.

Der klippes, tapes med papirklisterbånd og farvelægges koncentreret ved de voksdug-dækkede borde i Medborgerhusets cafe.

Elena Shokri, 5 år, fra Taastrup laver en sommerfugl, der har et lilla og et blåt øje.

- Jeg er bare gået i gang, konstaterer hun.

- Hun elsker alt, hvad der er kreativt, så jeg vidste, hun ville kunne lide det, fortæller hendes mor, Sara Shokri.

- Jeg håber, at børnene får en hyggelig dag og laver noget andet, end de plejer. Og her bliver alle børn blandet. Det er inspirerende for mig. Jeg får altid nye ideer, når jeg arbejder med børn, og allerede nu er der nogle, der har lavet noget, hvor jeg tænker, at det jeg skal bruge en anden gang. Børnenes fantasi overgår altid de voksnes, fastslår Stine Illum.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk