17. oktober 2019
Morten Dahl (nummer to fra venstre) ser frem til at starte TI Inkubator op til januar. Foto: Martin Kunzendorf/Teknologisk Institut
gallery icon

Se billedserie

Morten Dahl (nummer to fra venstre) ser frem til at starte TI Inkubator op til januar. Foto: Martin Kunzendorf/Teknologisk Institut
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Flyt ind« hos fagfolk: Institut starter teknologisk iværksættermiljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Flyt ind« hos fagfolk: Institut starter teknologisk iværksættermiljø
Taastrup - 06. december 2018 kl. 15:42
Af AF Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med cirka 400.000 kroner i fondsmidler offentliggør Teknologisk Institut i Høje-Taastrup til januar en inkubator, som skal være en rugekasse for nye startup-virksomheder, der har fokus på hardware. Inkubatoren kommer til at hedde TI Inkubator.

arrow Læs også: Iværksætterforløb gavner tekologiske virksomheder: De kan hjælpe med alt det vi ikke ved så meget om

Morten Dahl er iværksætterkonsulent hos Idé og Vækst på instituttet og en af initiativtagerne til TI Inkubator.

- Det, som vi kan, og som mangler, er, at vi kan skabe startup-miljøer, hvor teknologien er i hovedsædet. Hos os vil man som virksomhed kunne samarbejde med vores 40 centre, som arbejder med alle former for teknologi, siger Morten Dahl.

På Idé og Vækst har man i forvejen over 40 års erfaring med at rådgive iværksættere i blandt andet Fablab og Opfinderrådgivningen. Og nu får nystartede virksomheder også mulighed for at få sparring med teknologiske fagfolk og eksperter.

- Vi er i forvejen i kontakt med startup-virksomheder via vores Fablab og Opfinderrådgivningen, og der har vi set, at der er et behov for hjælp til den teknologiske del. Her har vi en masse viden, som normalt ikke er tilgængelig for andre, medmindre man har penge. Med TI Inkubator sætter vi fokus på både idé og teknologi, siger Morten Dahl.

Da det er fondspenge, der betaler for TI Inkubatoren, vil det være gratis for virksomheder at være en del af et forløb.

I stedet for at nogle af pengene er brugt på at udvikle kontormiljøer, er tanken, at man »flytter« ind i de eksisterende rammer. På den måde kan pengene bruges på udvikling.

- Man sidder fysisk på stedet og i centrene og snakker med de relevante fagpersoner og drøfter konkrete teknologiske udfordringer. Man arbejder og »flytter« ind på instituttet, siger Morten Dahl.

Til at begynde vil de første hold af fem til syv startup-virksomheder begynde på et forløb i januar, hvor der vil være cirka 10 workshops og sparrings-sessioner over fem måneder. Dem forpligter man sig til at være med i.

- Det hele bliver tilpasset de enkle virksomheder, og for virksomheden koster det kun de timer, de lægger i det. Til gengæld får man adgang til et professionelt miljø på en professionel arbejdsplads, der også arbejder med store virksomheden, siger Morten Dahl.

TI Inkubator henvender sig til virksomheder på Sjælland, og selvom der også findes andre former for inkubatorer, mener Morten Dahl, at TI Inkubator er anderledes.

- Det, der adskiller os fra andre, er at vi har de her 40 centre, der konkret arbejder med alt inden for den nyeste teknologi for mange forskellige brancher. Jeg glæder mig til det, fordi det, såvidt jeg ved, er første gang i Danmark er første gang, man åbner op for sådan en ekspertviden. Det bliver spændende at se iværksætternes drive og mod kombineret med den nyeste teknologiske viden, siger han.

Teknologisk Institut har modtaget samlet 400.000 kroner fra Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond og gælder for 2019.

arrow Institut starter anden omgang af iværksætterforløb
27. maj 2019 kl. 20:21 Opdateret: kl. 15:06
arrow Rugekasse skal hjælpe nye virksomheder
30. januar 2019 kl. 15:55 Opdateret: kl. 14:22

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk