22. oktober 2021
Flere unge arbejdsløse under 30 år lider også af en eller flere psykiske lidelser, viser ny undersøgelse i Høje-Taastrup.
Flere unge arbejdsløse under 30 år lider også af en eller flere psykiske lidelser, viser ny undersøgelse i Høje-Taastrup.
Foto: Torben Christensen/Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere unge arbejdsløse har psykiske lidelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere unge arbejdsløse har psykiske lidelser
Taastrup - 19. januar 2010 kl. 10:13
Af Stina Felby Egerup
Høje-Taastrup: Mange af de unge i arbejdsløshedskøen i Høje-Taastrup kæmper med mange andre problemer end arbejdsløshed. Flere lider eksempelvis af en psykisk lidelse, viser ny undersøgelse, som Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) har fået lavet.

Undersøgelsen viser, at 208 unge under 30 år har psykiske lidelser. Det svarer til, at 53 procent af de unge under integrationsloven, på sygedagpenge, kontanthjælp (match 4 og 5) og revalidering har en psykisk lidelse.

Undersøgelsen viser, at de mest udbredte lidelser blandt de unge er sygdomme som angst, depression, maniodepressivitet, skizofreni, OCD, PTSD og spiseforstyrrelser, som 53 procent af de unge lider af. 16 procent har et psykisk handicap som ADHD, autisme, udviklingshæmmelse eller dårlig intelligens, mens de resterende 31 procent af de unge er psykisk sårbare med stress eller afvigende adfærd.

Rapporten skal nu behandles i LBR på mødet i februar måned

- Min klare indstilling er, at vi må have igangsat målrettede initiativer, der kan medvirke til, at vi hjælper de berørte unge ud fra en helhedsmæssig synsvinkel og ikke mindst iværksætter et arbejde, der kan finde ud af, hvordan kommunen kan hjælpe med til at skabe baggrund for en bedre tilværelse i de yngre år, for eksempel ved mere opmærksomhed over for truede børn og unge i skolesystemet, siger Svend Erik Hermansen (S), der er medlem af LBR.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?