27. september 2021
Politiet kan ikke afvise, at der er en sammenhæng mellem den seneste uges skyderier i blandt andet Taastrup, Brøndby Strand og Ishøj.
Politiet kan ikke afvise, at der er en sammenhæng mellem den seneste uges skyderier i blandt andet Taastrup, Brøndby Strand og Ishøj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere skyderier på Vestegnen: Politiet undersøger mulig sammenhæng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere skyderier på Vestegnen: Politiet undersøger mulig sammenhæng
Taastrup - 18. november 2019 kl. 13:42
Af Stina Felby Egerup

Det er ikke utænkeligt, at der er en sammenhæng mellem den seneste tids skyderier på Vestegnen.

arrow Læs også: Politiet ser med alvor på situationen på Vestegnen

Onsdag aften blev en 20-årig mand alvorligt såret af skud ved Morelhaven i Høje-Taastrup, og lørdag morgen blev en 25-årig mand fundet dræbt af skud i Brøndby Strand.

Begge skyderier er at politiet blevet betegnet som 'opgør i det kriminelle miljø', og Københavns Vestegns Politi undersøger nu, om der er forbindelse mellem de to skyderier.

- Vi har ikke konstateret en sammenhæng. Men vi kan ikke afvise det og undersøger, om der er et sammenfald. Det er et tema i vores efterforskning, siger efterforskningsleder Peter Malmose til ekstrabladet.dk.

Søndag aften kunne politiet desuden konstatere, at der var blevet affyret mindst ét skud ved Ishøj Bycenter.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at det har indsat store efterforskningsressourcer på at opklare den seneste uges skyderier, og man opfordrer alle med viden om sagerne til at henvende sig til politiet.

Er massivt til stede

Samtidig arbejder politiet intenst på at genoprette trygheden i området.

Politiet har øget politiindsatsen i området med blandt andet flere synlige patruljer i området hele døgnet for at øge trygheden.

- Vi er synlige i områderne - så kom hen til os, hvis du har info i forbindelse med skyderierne eller blot har behov for at tale med en betjent, lyder det fra politiet.

Var forbi skoler

Torsdag var politiet blandt andet tilstede med sin mobile politistation ved Torstorp Skole, som ligger tæt på Morelhaven, hvor onsdagens skyderi fandt sted.
Søndag var den mobile politistation i Brøndby Strand efter nattens skuddrab.

Politiet har også lagt vejen forbi Fløng Skole for at høre, om nogen havde set noget i forbindelse med afbrændingen af den bil, der menes at være blevet brugt ved skyderiet i Taastrup onsdag aften. Den blev fundet i brand ved Soderupvej ikke langt fra Fløng Hallen, så politiet hører gerne fra vidner, der måtte have set noget i området onsdag aften i tidsrummet fra klokken 18.00 til 22.30.

I et opslag fra politiet lyder det blandt andet: »Vi efterforsker episoden intenst og har flere spor i sagen. Politiet hører altid gerne fra borgere, som har set eller hørt noget mistænkelig før, under eller efter en skudepisode. Henvend dig døgnet rundt på telefon 114.«

Rykkede ud til City2

Sent søndag eftermiddag rykkede politiet desuden tilstærkt ud, da der var meldinger om skud ved City2, som ikke ligger langt fra Morelhaven.

Politiet tog derfor ingen chancer og rykkede talstærkt ud med både aktionsstyrke og helkopter. Heldigvis viste det sig, at der ikke var tale om et kriminelt forhold, men sandsynligvis blot en nærliggende - og lovlig - gåsejagt.

arrow Politiet har fået tip i sager om skud
20. november 2019 kl. 13:23 Opdateret: kl. 12:15
arrow Politi har flere spor efter drab men ingen gerningsmand
19. november 2019 kl. 12:03 Opdateret: kl. 12:04
arrow Politiet rykkede massivt ud til melding om skyderi
18. november 2019 kl. 05:44 Opdateret: kl. 23:46

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?