27. maj 2019
De fleste pensionister hos det medlemsejede arbejdsmarkedspensionsselskab PensionDanmark vil opleve, at de får flere penge udbetalt fra januar. Foto: PensionDanmark
De fleste pensionister hos det medlemsejede arbejdsmarkedspensionsselskab PensionDanmark vil opleve, at de får flere penge udbetalt fra januar. Foto: PensionDanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere penge på vej til 378 pensionister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere penge på vej til 378 pensionister
Taastrup - 07. januar 2019 kl. 09:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Januar kan for mange danskere være et økonomisk træk i håndbremsen efter julens fest og gavmildhed. Men over 50.000 pensionister hos PensionDanmark vil i stedet opleve, at deres pensionsudbetalinger fremadrettet stiger med mellem 5-25 procent. 378 af dem bor i Høje-Taastrup Kommune.

- Vi justerer, så de fleste pensionister hos PensionDanmark fra januar vil få mærkbart højere udbetalinger fra den livsvarige pension, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

De højere udbetalinger sker samtidig med, at de fleste andre danske pensionskunder oplever, at forventninger til højere levealder og lavere afkast de kommende år betyder, at de skal sænke forventningerne til udbetalinger fra pensionsopsparingen en anelse.

Når PensionDanmark alligevel kan gå mod strømmen, skyldes det blandt andet, at arbejdsmarkedspensionsselskabet - med mange almindelige lønmodtagere som håndværkere, chauffører, frisører og rengøringsassistenter blandt medlemmerne - har reserveret penge til en såkaldt udjævningsmekanisme. Den gør det muligt, at pensionisternes udbetalinger løbende kan sættes op, hvis priserne stiger.

- Vi har måske været for forsigtige med at holde medlemmernes udbetalinger på et niveau, hvor de har undgået større udsving i deres udbetalinger, når renter, afkast eller priserne i supermarkedet slog nogle slag undervejs. Vi mener nu, at vi har fundet en bedre balance, så pensionisterne får flere penge i hånden hver måned uden, at de samtidig står over for en unødigt stor risiko for, at udbetalingerne sættes ned igen, forklarer Torben Möger Pedersen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk