21. september 2021
Udbuddet af letbanen blev forsinket, så ejerkommunerne - herunder Høje-Taastrup - er blevet bedt om at hæfte for yderligere 15 millioner kroner. Men økonomien bag projektet er stadig god, lyder det i en ny rapport.
Udbuddet af letbanen blev forsinket, så ejerkommunerne - herunder Høje-Taastrup - er blevet bedt om at hæfte for yderligere 15 millioner kroner. Men økonomien bag projektet er stadig god, lyder det i en ny rapport.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere lokale penge til letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere lokale penge til letbanen
Taastrup - 06. februar 2018 kl. 06:04
Af Stina Felby Egerup

Når letbanen fra Ishøj til Lyngby engang kommer på skinner, så vil borgerne i Høje-Taastrup Kommune også få glæde af den. Det mener byrådet i Høje-Taastrup, som derfor fra begyndelsen har besluttet at deltage aktivt i arbejdet med letbanen.

Kommunen er derfor også medejer af letbane-projektet og har skudt 2,5 millioner kroner i projektet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Men tidsplanen for udbuddet af letbanen er blevet udskudt som følge af en ekstern granskning af projektets økonomi i sommeren 2016. Derfor har bestyrelsen for Hovedstadens Letbane for nylig anmodet ejerne om godkendelse af en udvidelse af budgetrammen på 502 millioner kroner med 15 millioner kroner.

- Det kan lyde som mange penge, men da vi har en ejerandel på en halv procent, så taler vi altså om at forøge kommunens hæftelse med 75.000 kroner, sagde borgmester Michael Ziegler (K), da byrådet i Høje-Taastrup for nylig behandlede anmodningen.

Og et enstemmig byråd nikkede ja til den ønskede stigning.

En udvidelse af budgettet vil ikke have økonomiske konsekvenser for de enkelte ejere, såfremt projektet forløber som planlagt. Viser det sig derimod, at projektet ikke bliver realiseret, hæfter de enkelte ejere i forhold til disses ejerandele.

Bedre økonomi end ventet
Ifølge en ny rapport fra konsulenthuset Copenhagen Economics, så er Letbanens økonomiske forudsætninger på sigt bedre end forventet. Det er især mere trafik og flere tilflyttere på letbanestrækningen, der gør, at de økonomien ser bedre ud end forventet.

Over 20.000 flere end forventet vil flytte til kommunerne langs letbanens rute i de næste 15 år, hvilket vil styrke letbanens passagergrundlag. Og mere trængsel, lavere hastighedsgrænser og flere køer på Ring 3 end forventet vil få mange til at lade bilen stå og tage letbanen i stedet, lyder det i rapporten ifølge DAGBLADET Roskilde.

4.000 daglige personture forventes således at flytte fra biler og over i letbanen, vurderer Copenhagen Economics.

Konsulenthuset Incentive vurderede i efteråret, at der allerede er foretaget eller planlagt private investeringer for mindst 32 milliarder kroner langs letbanestrækningen, og at letbanen vil skabe over 35.000 nye arbejdspladser.

Hovedstadens Letbane forventes at få cirka 13-14 millioner passagerer om året.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?