18. september 2019
Valgkampen blev skudt i gang af SF?s Serdal Benli med en stor politisk fest i Taastrup Kulturcenter.
gallery icon

Se billedserie

Valgkampen blev skudt i gang af SF?s Serdal Benli med en stor politisk fest i Taastrup Kulturcenter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere end 300 mødte op til politisk fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere end 300 mødte op til politisk fest
Taastrup - 07. januar 2019 kl. 16:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gik ikke stille for sig, da SF's spidskandidat Serdal Benli fredag den 4. januar skød sin valgkamp i gang med et arrangement med over 300 deltagere.

Aftenen bød både på stand-up, lokale musikindslag og højstemte politiske taler. Aftenens hovedperson åbnede selv med en tale om sit politiske projekt:

- Jeg glæder mig utroligt meget, til sammen med alle jer at kæmpe for et samlet Danmark. Vi skal gøre op med den nuværende regering, som er mere optaget af at forgylde de rigeste endnu mere, end af at føre en ambitiøs klimapolitik, bekæmpe fattigdom og sikre en god integration. Der er stærkt nationalkonservative kræfter og partier med enorme pengesummer i ryggen, der trækker i en anden retning. Men jeg tror på, at vi sammen, med fællesskabets styrke, kan vinde det her valg og sikre en solidarisk politik, sagde Serdal Benli under klapsalver fra salen.

Aftenens næste programpunkt var en række musiske indslag fra de lokale kunstnere Himlens Solitudevej, Fabeldyret og Sebastian, som bød på sange om at være ung på Vestegnen, Danmarks deltagelse i internationale konflikter og rap inspireret af tyrkisk folkemusik, hvor deltagerne kunne drømme sig til varmere himmelstrøg på en ellers kold aften.

SF's gruppeformand Jacob Mark kiggede også forbi, på trods af en forkølelse, med en tale der næsten var mere personlig end politisk:

- Til dem, der er i tvivl om, hvem man skal stemme på og hvem man kan stole på, vil jeg sige med alt hvad jeg har sige: man kan stole på Serdal. Jeg kender ham som et rigtig godt menneske, der er optaget af, at man som politiker samler i stedet for at splitte. Og så er han en dygtig politisk håndværker, der kan få det igennem, han lover.

Gruppeformanden var tydeligt imponeret over arrangementet og fortsatte med klingende Køge-dialekt:

- Jeg kender ikke nogen som Serdal og hans hold, der kan samle så mange mennesker en mørk vinteraften. Der er sindssygt mange mennesker, komikere og musik. Det er politisk aktivisme, når det er bedst.

Efter Jacob Mark indtog den bogaktuelle Peter Westermann, en af SF's fokuskandidater til europaparlamentsvalget, scenen bevæbnet med en højskolesangbog og talte om SF's internationale projekt:

- EU har været med til at sikre fred og stabilitet, men det er truet af de højrenationale kræfter som Serdal også talte om. Som jeg siger til mine højskoleelever, når vi tager sangbogen frem: Vi skal lære af historien og gøre det bedre imorgen, end det var i går. Han udskiftede hurtigt sangbogen med et eksemplar af 'Oprør For Fremtiden' - den bog som han og Lisbeth Poulsen netop har udgivet og fortsatte:

- Det vi taler for i den her bog, er at det ikke er en selvfølge, at de nye teknologier kommer almindelige mennesker til gode. Historien lærer os, at det kræver politisk handling. Det vil jeg være med til at sikre i europaparlamentet, ligesom Serdal vil i folketinget.

Efter de sidste taler var det omegnens unge SF'er, den 20-årige musiker og DJ Joachim Schiødt, som vendte plader med et bredt udvalg af alt fra dansktop til gamle protestsange.

Sidst på aftenen bemærker den synligt trætte men storsmilende Serdal Benli:

- Jeg er enormt glad for at mærke så stor opbakning. Det er helt overvældende. Jeg er klar til den kommende valgkamp, så Lars Løkke kan bare trykke på knappen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk