16. januar 2019
Der er kommet færre butikker i blandt andet Høje-Taastrup siden 2008, viser en ny optælling fra Dansk Erhverv. De seneste år er tendensen dog gået den anden vej, hvor der er åbnet flere butikker hvert år. Foto: Peter Andersen
Der er kommet færre butikker i blandt andet Høje-Taastrup siden 2008, viser en ny optælling fra Dansk Erhverv. De seneste år er tendensen dog gået den anden vej, hvor der er åbnet flere butikker hvert år. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere butikker er lukket i Høje-Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere butikker er lukket i Høje-Taastrup
Taastrup - 02. august 2018 kl. 06:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kommet flere butikker til Vallensbæk, mens der de seneste otte år er kommet færre i både Høje-Taastrup og Ishøj.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Erhverv.

I Høje-Taastrup Kommune er der forsvundet en række arbejdspladser inden for detailhandlen, nemlig en tilbagegang på 4,4 procent. I 2008 var der 226 detailhandels-arbejdssteder i kommunen, men det var faldet til 216 i 2016.

I Ishøj er faldet endnu større, idet der er sket en tilbagegang på 23 procent, nemlig fra 74 i 2008 til 57 detailhandels-arbejdssteder i 2016.

I Vallensbæk Kommune er der til gengæld sket en stigning på 23 procent i antallet af arbejdssteder inden for detailhandlen.

Ser man på landet som helhed, så er der fra 2008 til 2016 forsvundet cirka 3.000 butikker. Det er en nedgang på godt 10 procent, viser en optælling fra Dansk Erhverv.

- Der sker store ændringer i detailhandlens Danmarkskort i disse år. Det hænger sammen med, at danskerne i stigende grad søger med de større byer, og det er helt naturligt, at butikkerne følger med. Omvendt er det så også typisk sådan, at butikkerne så lukker dér, hvor folk flytter fra, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Han tilføjer, at den stigende handel på internettet også er faktor i forhold til, hvordan butiksmønstret udvikler sig i disse år.

- Danskerne e-handler jo mere og mere, og det gør de ikke nødvendigvis i udenlandske butikker. Så man kan sige, at det ser ud til, at danskerne handler anderledes, snarere end at de handler mindre. Det er også vigtigt at få med, at detailbranchen skaber arbejdspladser i stor stil, siger Henrik Hyltoft.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk