19. juli 2019
Flemming Madsen fra Hedehusene hjalp med at opklare en større campingvognsbrand i Hedehusene, da han havde tænkt hurtigt og taget f´billeder af de to gerningsmænd. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Flemming Madsen fra Hedehusene hjalp med at opklare en større campingvognsbrand i Hedehusene, da han havde tænkt hurtigt og taget f´billeder af de to gerningsmænd. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flemming tog billeder af gerningsmænd: Hædret af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming tog billeder af gerningsmænd: Hædret af politiet
Taastrup - 18. marts 2019 kl. 13:49
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En voldsom brand i to campingvogne, der stod parkeret på en opbevaringsplads i Hedehusene, blev opklaret, fordi Flemming Madsen tog billeder af de to unge gerningsmænd.

Det var en lørdag eftermiddag i april 2017, at Flemming Madsen sammen med sin kone Kirsten var ude at gå tur med hunden.

I nærheden af pladsen fik de øje på to unge, som de godt nok studsede lidt over, blandt andet fordi de forsvandt i løb, da de blev set - men det var ikke noget, som fik Flemming Madsen til at standse op.

Ikke lang tid efter hørte de en eksplosion, og de kunne se røg og flammer fra pladsen med campingvognene. Flemming Madsen ringede 1-1-2, og fik at vide, at beredskab og politi allerede var på vej.

Flemming Madsen tænkte, at de to unge måske kunne være indblandet, så han foreslog sin kone, at de tog stien rundt i modsat retning, til hvor den endte. Hvis de to unge var forsvundet ad stien i den anden retning, ville de mødes ved Hedehus Hallen.

- Og der kom de, husker Flemming Madsen.

- Det var tydeligt, at det var de samme unge mennesker. De trak godt nok hætterne op om hovederne, og de forsøgte også at virke truende, men jeg tog to billeder af dem - mest fordi jeg ikke var sikker på, at det første billede var godt nok.

De to unge mennesker stak af fra stedet, og Flemming Madsen gik tilbage til pladsen med de brændende campingvogne. Her talte han med Vestegnens Politi, der fik overdraget billederne.

Det betød, at de to unge kunne identificeres og efterfølgende blev anholdt. Den ene var under den kriminelle lavalder, og kunne ikke straffes, men blev indberettet til de sociale myndigheder i Høje-Taastrup Kommune. Den anden har siden været i retten, hvor Flemming Madsen vidnede, og den unge mand er blevet dømt.

For nylig fik Flemming Madsen overrakt en dusør af politidirektør Kim Christiansen fra Vestegnens Politi. Dusøren bestod af et diplom og et kontant beløb.

- Det var en god oplevelse. Også at blive kontaktet af politiet med besked om, at man havde fået fat i de to unge, fortæller Flemming Madsen. Han håber, at man dermed har fået stoppet de unge i at begå yderligere kriminalitet.

Flemming Madsen var en af flere borgere, som forleden var samlet på politigården i Albertslund for at blive hædret med en dusør fra Vestegnens Politi.

Her forklarede politidirektør Kim Christiansen, at når politipatruljerne i forbindelse med forskellige hændelser oplever, at borgere reagerer ud over det sædvanlige, så skriver de en notits om det. Denne indstilling går så videre i politiets system, og kan altså ende med en dusør.

- Det, der er specielt for de, som modtager en dusør, er, at de handler og ikke bare tænker på, at det er der nok andre, der gør. I adskiller jer fra det naturlige billede. I handler uden at tænke på jer selv først, lød det fra politidirektør Kim Christiansen.

Foruden dusøren fik Flemming Madsen også en rundvisning på politigården og et indblik i politiets arbejde. Der var blandt andet et kig ind i vagtcentralen, hvorfra den daglige indsats styres, og et besøg i parkeringskælderen under politigården, hvor politiets køretøjer er placeret, når de ikke lige er på patruljekørsel.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk