25. januar 2021
Fire mænd er blevet dømt for grov vold i en sag, hvor en 23-årig mand blev stukket i nakken med en kniv. Foto: Presse-fotos.dk
Fire mænd er blevet dømt for grov vold i en sag, hvor en 23-årig mand blev stukket i nakken med en kniv. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire mænd dømt for knivstik i nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire mænd dømt for knivstik i nakken
Taastrup - 01. december 2020 kl. 15:38
Af Peter Erlitz

Fredag den 28. marts om aftenen kom en 23-årig mand flygtende ind på Høje Taastrup Station, hvor han faldt om foran 7-Eleven, stærkt blødende fra et knivstik i nakken.

Nu er fire mænd - to på 21 år, en på 25 år og en på 28 år - blevet dømt i sagen. De blev i Retten i Glostrup idømt fra ét år og otte måneder og op til to år og tre måneders ubetinget fængsel - afhængig af tidligere domme. Den 25-årige, som er pakistansk statsborger, født og opvokset i Danmark, skal desuden udvises med indrejseforbud i 12 år.

Alle fire mænd har nægtet sig skyldige. Tre af mændene ankede deres domme på stedet, mens en af mændene tog betænkningstid med hensyn til at anke. Det bliver altså Østre Landsret, der skal sætte punktum i sagen.

De dømte og offeret kendte hinanden fra lokalmiljøet i Taastrup.

Den 23-årige blev lokket til at mødes med mændene på Høje Taastrup Station, under påskud af at de skulle tale sammen. Ifølge anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi var baggrunden, at den 23-årige ikke ville være med i mændenes gruppering. En vurdering, som retten var enig i.

Efter at have mødtes på stationen, kørte man samlet af sted i en bil.

På en parkeringsplads ved Skagensgade 3 - tæt på stationen - blev den 23-årige overfaldet med slag og spark. Gerningsmændene forsøgte at få lagt den 23-årige ned på jorden, men den 23-årige fik vristet sig fri. Den 23-årige fik derefter et kraftigt knivstik i nakken.

Blødende lykkedes det den 23-årige at flygte tilbage til Høje Taastrup Station, hvor han altså faldt om. Herfra blev der ringet efter politi og ambulance.

Knivstikkeriet var starten på en længere efterforskning hos Vestegnens Politi. De fire mænd, som nu er dømt, blev anholdt og varetægtsfængslet i løbet af foråret. I sagen indgik også, at en af de fire mænd en nat i april blev taget af Vestegnens Politi i Taastrup, hvor han var i besiddelse af en 18 cm lang filetkniv.

Retten bestemte, at de fire mænd fortsat skal være fængslet.

Også en femte mand er anklaget i sagen, men hans sag vil senere blive behandlet særskilt i retten.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?