21. november 2017
Et stort antal overvågningskameraer i Taastrupgaard blev malet over med sort spraymaling. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Et stort antal overvågningskameraer i Taastrupgaard blev malet over med sort spraymaling. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire dømt for systematisk hærværk mod overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire dømt for systematisk hærværk mod overvågning
Taastrup - 20. oktober 2017 kl. 18:04
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 5. juli om aftenen blev 79 overvågningskameraer i boligbebyggelsen Taastrupgaard udsat med hærværk med sort spraymaling.

Skaderne løb op i 197.000 kroner, da det ikke var muligt at fjerne spraymalingen.

Den usædvanlige hærværksag er i denne uge blevet oprullet i Retten i Glostrup, hvor fire mænd i alderen fra 17 til 22 år har siddet på anklagebænken, tiltalt for betydeligt og systematisk hærværk.

Ingen af de fire mænd bor i Taastrupgaard - eller i lokalområdet i øvrigt. De bor rundt om på Sjælland, og har faktisk et godt stykke vej til boligområdet i Taastrup. De fire mænd kommer fra Frederikssund, Slangerup, Hvalsø og Vordingborg.

Vestegnens Politi og anklagemyndigheden mener dog, at tre af de fire mænd har relationer til en bandegruppering i Taastrupgaard, og at hærværket er relateret til grupperingens ønske om at opholde sig i Taastrupgaard trods zoneforbuddene. Retten i Glostrup lagde til grund, at alle fire mænd har sympati for bandegrupperingen.

Hærværket fandt sted i to omgange onsdag den 5. juli. De første 66 overvågningskameraer blev malet over med sort spraymaling tidligt på aftenen, og 13 overvågningskameraer blev malet over fra sidst på aftenen og til et kvarter efter midnat. Ifølge anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi medvirkede alle fire mænd ved hærværket tidligt på aftenen, mens det »kun« var to af mændene, der begik hærværk sent om aftenen.

Optagelser fra de ødelagte kameraer, og et godt samarbejde mellem lokalpolitiet i Taastrup og efterforskningsafdelingen hos Vestegnens Politi førte til, at fire mænd blev identificeret og mistænkt for det systematiske hærværk i Taastrupgaard. De blev anholdt i løbet af juli og august, og har siddet varetægtsfængslet siden.

To af mændene - en 18-årig mand og en 22-årig mand - var desuden tiltalt for at have overtrådt et zoneforbud. På det tidspunkt, hvor hærværket i Taastrupgaard fandt sted, var begge mænd omfattet af et forbud mod at tage ophold eller færdes i boligområderne Taastrupgaard og Gadehavegård, samt på omkringliggende gader og veje, fordi de grundet bandetilknytning skabte utryghed i området.

Fredag faldt der i Retten i Glostrup dom i sagen.

Retten dømte alle fire for omfattende hærværk af de 66 kameraer og to af dem for yderligere hærværk mod de 13 kameraer.

De to 22-årige fik hver fire måneders ubetinget fængsel - den enes dom inkluderede overtrædelse af zoneforbud og besiddelse af en kniv og en hammer. Den 17-årige fik to måneders ubetinget fængsel, og den 18-årige fik i alt 20 måneders ubetinget fængsel for hærværk, to røverier mod butikker, besiddelse af knive og overtrædelse af zoneforbud.

Efter dommen i Retten i Glostrup blev alle løsladt. De overvejer nu, om de vil anke. To af mændene har nægtet sig skyldige, mens to af mændene har erkendt sig delvist skyldige.

Erstatningskravet bliver afgjort ved en anden lejlighed.

»Det er en sag, som lokalpoliti, efterforskere og anklagemyndighed har arbejdet ihærdigt på for at retsforfølge de skyldige. Retten tilkendegav, at fordi de tiltalte havde sympati for en bandegruppering, så retten på sagen med stor alvor,« siger anklagerfuldmægtig Anne-Kirstine Mathiesen, Vestegnens Politi.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk