23. oktober 2021
Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik revet korsbånd over for 30 år siden: Sådan kan Niels spille fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fik revet korsbånd over for 30 år siden: Sådan kan Niels spille fodbold
Opdateret 15. juni 2021 kl. 10:48
Taastrup - 14. juni 2021 kl. 19:57
Af Kasper Ellesøe

- Det, vi griner mest af, er, når vi ikke rammer bolden.

arrow Læs også: Opdagede sin sygdom ved et tilfælde: Ivan har fået nye værktøjer til at leve med den

Orden kommer fra 74-årige Niels Hansen, der bor i Fløng.

Hver mandag spiller han gå-fodbold i Hedehusene Idrætspark sammen på et hold, hvor alle kan være med.

Han har selv spillet fodbold stort set hele livet, men fik revet korsbåndet over for 30 år siden.

Siden har han ikke kunnet løbe ordentligt og derfor ikke spillet fodbold, og derfor går han til gå-fodbold på et hold i Fløng Hedehusene Fodbold. Her må man ikke løbe og ikke tackle. Men det er sjovt, fortæller Niels Hansen, der også har haft prostatakræft.

- Jeg søgte om at komme med på FC Prostata, men det var ikke godt med mit knæ. Jeg savner kammeratskabet og det sociale. Det kan jeg få her til gå-fodbold. Det er sjovt, og det er hyggeligt, og vi snakker og drikker kaffe efter træningen, siger Niels Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er plads til både kvinder og mænd, og der er ingen krav om forudgående kendskab til fodbold eller, at man er i kondition. Gå-odbold henvender sig til dem, der fx har småskavanker, livsstilssygdomme eller ikke er i god kondition. I baggrunden med kasketten er det Niels Hansen. Foto: Thomas Olsen

Holder kroppen i gang

Han er aktiv i hverdagen og plejer at dyrke noget hver dag, som yoga og gymnastik. Det har ikke været muligt på grund af corona-nedlukningen, og derfor er han glad for igen at være startet op.

- Jeg havde min egen snedkervirksomhed i 30 år, hvor jeg var i gang. Det gælder om at holde kroppen i gang, for hvis jeg bare sidder og glor, får jeg endnu mere ondt, siger Niels Hansen mg knæet, som han stadig døjer med.

På gå-fodbold-holdet er der plads til både mænd og kvinder i alle aldre. Det kræver ikke særlige evner med en fodbold, og det tilgodeser spillere, der eksempelvis er i dårlig kondition, har småskavanker eller livsstilssygdomme.

- Der var en dag, hvor vi spillede mændene mod kvinderne, og der fik vi sgu bank af kvinderne. Der blev vi pillet ned, fortæller Niels Hansen og fortæller, hvad det giver ham at være med.

- Man får rørt sig, og man holder sig i gang. Og så har vi det sjovt, men vi kunne godt bruge nogle flere spillere, så kom og prøv det, siger han.

»Kom og vær med«

Gå-fodbold er en del af Høje-Taastrup Kommunes »Kom og vær med«-projekt, hvor kommunen samarbejder med lokale foreninger om hold for voksne, der ikke normalt dyrker motion i en forening eller ønsker at dyrke motion på et niveau, hvor alle kan være med.

Det er også et projekt, som Høje-Taastrup Kommune sætter fokus på i forbindelse med »Mens Health Week«, der foregår i uge 24. Her sætter man fokus på mænds helbred og trivsel, som blandt andet kan blive forbedret ved at dyrke motionsaktiviteter, som eksempelvis gå-fodbold.

Det støtter Niels Hansen også op om.

- Det er vigtigt at sætte fokus på, for uanset, hvad man foretager sig, er det godt at komme ud og for eksempel spille fodbold. For så får man både det sociale og man får motion, og det er vigtigt for trivslen, siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?