15. december 2017
Eleverne mødte blandt andet en romersk soldat på påskevandringen.
Eleverne mødte blandt andet en romersk soldat på påskevandringen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem skoleklasser gik i hælene på påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem skoleklasser gik i hælene på påsken
Taastrup - 20. april 2017 kl. 13:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At påsken er andet og mere end påskekyllinger og påskeæg, fik fem klasser fra Høje-Taastrup og Ishøj oplevelsen af, da de deltog i KILDEN - Folkekirkens Skoletjenestes undervisningsprojekt: 'I hælene på Påsken', der fandt sted i og omkring Høje Taastrup Kirke onsdag 29. marts.

På trods af regnvejr og kulde lige fra morgenstunden mødte klasserne op klar til at tage på en rejse ca. 2000 år tilbage til Jerusalem omkring påsketid. Her skulle de vandre rundt mellem forskellige poster, hvor det mødtes med en række nøglepersoner fra de bibelske fortællinger om påsken. Blandt andre en chokeret discipel, en forundret Pontius Pilatus, en tvivlende romersk soldat og en glad Maria Magdalene. Eleverne lyttede interesserede til de bibelske personers beretning og tog imod forskellige ting og sager, som klassen kan arbejde videre med i skolen.

En anden måde at lære på
Formålet med påskevandringen er på en anderledes og levende måde at gøre eleverne bekendt med påskens fortællinger og udviklingen fra Palmesøndag til Påskemorgen. »Eleverne får et andet indblik i påsken, når de ser, hører og lugter sig gennem forskellige scener. Det gør indtryk, når de ser Pontius Pilatus og morderen Barabbas skændes, når de hører piske slag på vej mod Golgata, og når de lugter brænderøg fra et bål, der varmer to kolde og forundrede borgere i Jerusalem,« siger Konsulent i Folkekirkens Skoletjeneste, Mie Keinicke Hansen.

Folkekirkens Skoletjenester udbyder projekter hele året

Det er ikke kun til påske, at KILDEN - Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj - byder på spændende projekter. Hele året kan lærere fra de lokale skoler hente tværfaglige og kundskabsformidlende materialer og forløb til brug direkte i undervisningen. Se mere på http://skolekirketjenesten-kilden.dk/

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk