21. maj 2019
Pola Maria Listwan (tv.), Alba Caroline Bækgaard og Ellen Kjelin Amstrup (th.) synes alle tre, de har været sjovt, at være på fantasy skriveværksted. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Pola Maria Listwan (tv.), Alba Caroline Bækgaard og Ellen Kjelin Amstrup (th.) synes alle tre, de har været sjovt, at være på fantasy skriveværksted. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fantasyhistorier: Børn inspireret af forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fantasyhistorier: Børn inspireret af forfatter
Taastrup - 10. august 2018 kl. 13:18
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På den helt opfyldte »Aktiv Sommer«-aktivitet i Høje-Taastrup Kommune den sidste uge af skolernes sommerferie er 14 børn blevet undervist i at skrive fantasy-historier af forfatter Mette Finderup, der har skrevet flere end 60 bøger, i et fantasy skriveværksted.

Her har børnene fået en masse gode værktøjer til at skrive historier. En af børnene er Ellen Kjelin Amstrup på 10 år, der forklarer om nogle af de værktøjer, de har lært at benytte sig af.

- Vi har lært om en i vores hjerne, der hedder Bjarne. I hjernen har vi en kommode med skuffer med alt det, vi har lært. Hvis vi lærer noget nyt, lægger Bjarne det ned i en af skufferne. Man har mange skuffer. Når man skriver noget og skal bruge noget, så åbner Bjarne skuffen og tager noget op, man kan bruge i sin historie, fortæller Ellen Kjelin Amstrup.

Det er ikke børnene, der er blevet skøre. Bjarne og kommoden er et værktøj, børnene har lært at kende af Mette Finderup.

- Jeg plejer at sige, at hvis man vil være forfatter er det vigtigste at man har et spændende liv. Ens liv er i de her skuffer, og jo flere skuffer, man har, jo bedre er man til at skrive historier, fordi man kan tage mange forskellige ting op af skufferne og bruge i historierne, siger Mette Finderup.

- Så min opgave har været at give børnene en masse værktøjer, som de kan tage med herfra og bruge i hverdagen, i skolen nu, og når de skal på gymnasiet.

Børnene har blandt andet lært, hvordan man bygger en historie, og hvorfor det fungerer på den måde.

10-årige Alba Caroline Bækgaard er en anden deltager på skriveværkstedet, der foregik på Taastrup Bibliotek. Også hun har fået meget ud at det.

- Før vidste jeg ikke, hvordan jeg skulle starte en historie. Nu har jeg fundet ud af, at det bedste for mig er at starte med at finde ud, hvad min historie skal slutte med, fortæller hun.

Pola Maria Listwan på 12 år har også været med i skriveværkstedet. Hun har altid godt kunne lide at skrive historie og det har givet hende en masse at få hjælp af en forfatter.

- Jeg har lært, at en god historie blandt andet er en, hvor læserne kan føle, at de er med. Det har været ret fedt, og Mette ved rigtig meget. Hun er god til at forklare på en sjov og god måde, siger hun

De tre piger er alle i gang med en fantasyhistorie, som de skal arbejde videre på. Den har de tænkt sig at sende ind som bidrag i Herlufsholms Fantasy Bogmesses store landsdækkende novellekonkurrence, hvor der er en masse gode præmier på højkant.

- Jeg har længe forsøgt at finde på en god historie, men det har været svært. Efter jeg har været her, synes jeg faktisk, jeg er i gang med en rigtig god historie, siger Ellen Kjelin Amstrup.

Og pigerne har en fin mulighed for at gøre det godt til konkurrencen, vurderer Mette Finderup.

- At de har været her, gør i hvert fald, at de ikke falder igennem. Man skal huske, at det ikke er voksne, de skal konkurrere imod, men andre børn. Og bare det, at de tør sende en historie ind, synes jeg, er super fedt, siger Mette Finderup.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk