25. marts 2019
Det var ved bardisken i køkkenet, at Morten en sen nattetime friede til sin kæreste Bettina. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Det var ved bardisken i køkkenet, at Morten en sen nattetime friede til sin kæreste Bettina. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fandt kærligheden på en p-plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fandt kærligheden på en p-plads
Taastrup - 14. september 2018 kl. 13:44
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Danmark er der ret frit spil, når man skal finde et sted at blive gift. Mange vælger en sommerhushave, en smuk strand eller en park.

Men Morten Henriksson og Bettina Engelbrecht valgte at blive viet på parkeringspladsen ved Borgerskolen - umiddelbart et specielt valg, men når man hører deres historie, giver det god mening.

En junimorgen i 2011 havde de begge afleveret deres børn i indskolingen på Borgerskolen efter at have deltaget i den fælles morgensamling og da de kom ud, faldt de i snak.

Talte i to en halv time

- Vi skulle begge to lige have en smøg - jeg sad i min bil med nedrullet vindue og Morten stod udenfor sin bil. Vi begyndte at tale sammen om løst og fast og pludselig var der gået to en halv time, fortæller Bettina. De lavede ingen aftale om at snakke sammen igen, men om mandagen, da Bettina afleverede sin søn Philip på Borgerskolen, mødte hun igen Morten, som stak en lille hvid lap i hånden på hende med sit telefonnummer. Og så begyndte de at ses.

Hemmelige møder

- Vi er begge to fra Taastrup og kender rigtig mange mennesker. Derfor gik vi lidt stille med dørene, for vi vidste jo ikke, hvad det ville udvikle sig til. Vi begyndte at mødes på en tankstation, hvor vi lige kunne give hinanden et hurtigt kys, fortæller Bettina. De blev dog afsløret.

- En dag stod Mortens far der pludselig og selvom Morten prøvede at snakke udenom, så faderen ikke undrede sig over, at han stod sammen med mig, sladrede han vist til Mortens mor, smiler Bettina.

Det var for at tage hensyn til børnene, at Bettina og Morten ventede med at fortælle omverdenen, at de var blevet kærester.

- Det var jo stadig så nyt og man skylder sine børn, at man ved, at det er en relation, man vil beholde, før man fortæller om det, forklarer Morten. Bettina var på det tidspunkt nyskilt, mens Morten havde været alene i en årrække. Bettina er mor til Philip på 15 år og Felix på 21 år, mens Morten er far til Mathilde på 16 år.

Ganske langsomt begyndte Bettina og Morten at indvie deres børn og omgangskreds i, at de nu dannede par. De var dog fast besluttede på at bo hver for sig og ikke at skulle giftes.

Disse beslutninger holdt dog ikke, for året efter at de mødtes første gang, købte de et fælles hus og flyttede sammen.

- Det begyndte at blive bøvlet, når vi besøgte hinanden, for mine børn havde jo ikke noget sted at være hos Morten og Mathilde havde ikke noget sted hos mig, siger Bettina.

Forventningsafstemmer

De fandt sammen et hus i Taastrup, som de gik i gang med at istandsætte.

- Vi var enige om, at hvis vi kunne finde ud af at sætte tapet op sammen, ville vi også kunne finde ud af at bo sammen og det viste sig heldigvis at gå helt fint, siger Bettina.

Bettina og Morten har nu boet i deres fælles hus i fem år og udover de tre børn, er der kommet tre dyr til. Kattene Fru Fister og Fuske samt den lille chihuahua-hund Stella.

Kattene fik børnene lov til at få, da det nye hus var færdigrenoveret, mens Stella kom til i december sidste år.

- Vi laver sjov med, at hun er vores fælles barn. Vi har hende med alle vegne - også når vi er på café, siger Bettina.

Og hun og Morten er tit på café sammen.

- Vores yndlingssted er My Coffee Shop på Greve Strand. Vi kommer der så tit, at ejerne var inviteret med til vores bryllup, smiler Bettina.

De er enige om, at caféturene er vigtige for parforholdet.

- Vi sætter begge to stor pris på vores caféture, hvor vi virkelig får snakket, siger Morten.

- Det vigtigste er, at man forventningsafstemmer på jævnligt basis og også at man husker at date hinanden.

Bettina supplerer:
- Hver anden uge har vi ingen børn og der kan vi date. Jeg synes det er dejligt, at vi stadig har lyst til at ligge på sofaen sammen og se en serie og vi elsker at se serier sammen. Vi er gode til at prioritere at have tid sammen og er meget enige om, hvordan vi gerne vil leve, siger Bettina.

Uenigheder går parret ikke fri af, men de er gode til at få dem løst.

- Når to parter bringer børn med ind i et nyt forhold, kan det ikke undgås, at der opstår uenigheder og der er mange følelser forbundet med børn. Men vi er gode til at skille tingene ad og få løst problemerne, siger Bettina.

Friede om natten

Selvom Bettina og Morten oprindelig aftalte, at de ikke skulle giftes, har de i de sidste par år flere gange strejfet emnet ægteskab. Natten mellem den 9. og 10. februar i år tog Morten et stort skridt: Han friede til Bettina.

- Det var en sen nattetime efter en romsmagning, men vi var begge helt klare i hovedet. Vi sad ved bardisken i vores køkken, hvor vi elsker at sidde og pludselig tog Morten min hånd og friede, siger Bettina, som sagde ja med det samme.

Og da de talte om, hvor vielsen skulle foregå, var de ikke i tvivl om, at det skulle være Borgerskolens parkeringsplads - der hvor deres kærlighedshistorie begyndte.

Og lørdag den 8. september gav de hinanden deres ja. Borgmester Michael Ziegler viede dem og ringene blev overbragt af Felix med Stella på armen.

Festen foregik i Bettina og Mortens have sammen med 70 gæster.

Både parkeringsplads og have var flot pyntet op af nære venner og dagen blev præcis som Bettina og Morten havde ønsket sig.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk