16. oktober 2019
Familien Roxy står for masser af farver. Både deres tøj og hjem har farver over alt. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Familien Roxy står for masser af farver. Både deres tøj og hjem har farver over alt. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familien Roxy giver Maddysten kulør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Roxy giver Maddysten kulør
Taastrup - 17. april 2019 kl. 06:01
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De er farverige både i påklædning og foran kameraet. I Maddysten på DR kokkererer og konkurrerer familier på livet løs, og familien Roxy fra Taastrup er det mest kulørte indslag i det store tv-køkken.

arrow Læs også: Smag familien Roxys mad i Medborgerhuset

Familien Roxy består af de tre kvinder, Rukhsana Bibi og hendes døtre, Rukhsar Asif og Maleeha Asif, som alle elsker at lave mad.

- Vi skal have varm mad hver dag, frisk varm mad, som vi selv har lavet, siger Rukhsar. Men selvom familien laver meget mad, så var de ikke med på idéen om at deltage i Maddysten fra begyndelsen.

- Vi havde vist lidt travlt, da de spurgte om vi ville deltage i en audition til programmet. Så vi var lidt tøvende. Men de sagde, vi var som skabt til at være med, fordi vi er underholdende og skønne, griner Rukhsana.

Familien endte med at takke ja, og de blev hurtigt landskendte som familien Roxy, hvilket er Rukhsanas kælenavn på Rigshospitalet, hvor hun arbejder som lægesekretær.

Optagelserne til Maddysten er for længst overstået, men hjemme i stuen i rækkehuset ved Blåkildevej snakker familien ivrigt om programmerne, udfordringerne og optagelserne, og hvordan de blev venner for livet med de andre deltagere, og hvordan de pludseligt skulle lære at pochere et æg til deres audition.

- Det havde vi aldrig prøvet før, men heldigvis kunne vi kigge ved nogle af de andre, siger Maleeha. Familien blev udsat for mange udfordringer, og har derfor lært meget.

- Vi har lært at grille. Det havde vi da aldrig gjort før. Vi skulle lave sushi, som også var helt nyt for os. Og mormormad..., griner Rukhsana og fortsætter:

- Vi spurgte en taxachauffør, hvad mormormad betød, og han sagde, at det ikke var med hvidløg, og ikke var med koriander. Det fandtes ikke i mormors køkken, siger hun og holder sig fortvivlet for ansigtet, mens hun nægter at fortælle, hvordan det gik dem udsendelsen.

- Vi kunne heldigvis lære af de andre, siger hun med et smil.

Til gengæld kunne familien Roxy lære flere af de andre familier at bruge krydderier. I det hele taget var det en lærerig oplevelse:

- Vi har lært meget om os selv. Vi blev presset til det yderste, og vi fandt ud af, at når Maleeha bliver presset, så trækker hun sig, mens mor i de situationer holder et overblik, siger Rukhsar. Maleeha fortsætter:

- Rukhsar er mere boss. Hun siger: Gør det og det, og så gjorde vi det. Det fungerede. Vi nåede altid alting i sidste øjeblik. Vi komplimenterede hinanden godt, siger hun.

Inspireret af Bollywood
Med deres farverige klædedragter, tørklæder og pynteblomster skiller de sig ud fra mængden, og de er hverken bange for at stå ved sig selv, deres ophav eller religion.

- Jeg elsker lyse farver. Derfor går vi med alle de her farver. Vi er inspireret af vores pakistanske rødder og Bollywood, og når jeg står i køkkenet, så danser jeg også et par trin ind i mellem. Det er en stor del af min personlighed, griner Rukhsana.

- Vi blander tøj fra hele verden. De kalder os rainbow ladies, og vi får ros mange steder fra, fordi vi er så farverige, siger Rukhsana.

Men selvom de rejser meget, blander tøj fra hele verden, og Rukhsar læser international business and politics på handelshøjskolen i København, og Maleeha læser internationale studier på RUC, så er de ikke i tvivl om, hvor de kommer fra:

- Vi er danske, og når vi laver mad er det en god blanding af pakistansk, dansk og hvad vi godt kan lide at spise, siger Rukhsar.

Respektfulde tv-folk
Dragterne viser, at de er muslimer, og de lægger heller ikke skjul på, at de praktiserer deres tro. Det betyder ingen alkohol og bøn fem gange hver dag.

- Producerne og de andre deltagere var virkeligt gode til at spørge ind til vores religion. DR-folkene købte halal-kød til os, de sikrede alternativer, hvis der skulle alkohol i maden, og så spurgte de, hvornår vi skulle bede, så de ikke lagde optagelserne der. De var virkeligt respektfulde overfor os, siger Rukhsar.

- De andre familier gik også op i, at vi kunne praktisere vores religion. De spurgte meget, og de lærte om islam gennem os. Det var fedt, at det gik på den måde, siger Maleeha.

- Vi er virkeligt stødt på så mange gode mennesker i forbindelse med Maddysten, siger Rukhsana, som fortæller at flere tusinde mennesker har skrevet til dem i forbindelse med programmerne:

- De elsker, at vi er så farverige, fortæller hun.

- Der har været nogle enkelte, som var grove og negative, men langt de fleste, som kommenterer os, synes vi er fantastiske, siger Rukhsar.

Maleeha og Rukhsar har tidligere deltaget i tv-programmet Muslimske pigers dagbog. Nu har de, sammen med deres mor, deltaget i Maddysten. Og det har givet Rukhsana blod på tanden til mere tv:

- Jeg vil gerne lære danskerne at bruge krydderier. Jeg har et stort ønske om, at lave forskellige udsendelser, hvor jeg fortæller om krydderier og danser, mens jeg fortæller, griner hun.

Smag familien Roxys mad i Medborgerhuset

Man kan i øvrigt selv smage Familien Roxys mad, når de laver mad i Medborgerhuset i Taastrup den 26. april.

- Vi skal sammen med en kok lave mad til 100 mennesker. Vi forbereder os grundigt, men når vi begynder den 26. april, har vi tre timer til at lave maden, siger en lidt nervøs Rukhsana Bibi.

Maden, de serverer, er pakistansk inspireret, og kommer til at bestå af ovnkylling med kartofler og ris.

- Det bliver lækker mad, siger hun.

Arrangementet er en udløber af Maddysten, og en del af den landsdækkende begivenhed, Danmark Spiser Sammen, som finder sted i uge 17 med arrangementer over hele landet.

Meningen med arrangementet er, at folk spiser sammen. Folkebevægelsen mod Ensomhed lægger op til snak ved bordene. Fokus er maden og den tid, vi bruger på at lave og spise den, samt vores lidt for hurtige løsninger i køkkenet, hvor frikadellemix er blevet et af landets mest solgte krydderier.

Hvis man vil spise med, skal man købe billet på www.bibliotek.htk.dk.

Dørene åbner klokken 16.30, arrangementet begynder klokken 17.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk