17. september 2019
Intern kamp mellem to Taastrupfægtere. Foto: Taastrup Fægteklub
Intern kamp mellem to Taastrupfægtere. Foto: Taastrup Fægteklub
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fægtere i stor fremgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fægtere i stor fremgang
Taastrup - 05. oktober 2016 kl. 07:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af de seneste uger har Taastrups kårdefægterne deltaget i hele to runder af MM Vision Cup.

MM Vision Cup er en fortsættende turnering i seks afdelinger, hvor landets ungdomsfægtere på tværs af alle årgange kæmper om titlen som årets vinder og de mange flotte præmier, der er til alle deltagere.

I fjerde afdeling deltog de tre miniorer, der betyder den yngste gruppe, Ida Hansen, Niki Cramer og Oliver Wulff Rasmussen. I første runde havde Niki og Oliver været i den svære situation, at de skulle møde hinanden og deres rival og gode ven Johannes Andersson, samt Hellerup fægteren Maté. Ida havde fået fornøjelsen af Adrian, Samuel og Frej, der er tre andre af Vestegnens unge fægtere, samt Bob fra Slagelse.

På trods af at være ene pige i turneringen viste Ida sig meget hurtigt at være en hård dame at bide skeer med denne dag.

Ubarmhjertigt brød hun deres forsvar ned en efter en. Specielt i sejren over den ellers talentfulde Adrian fra Glostrup med hele 5-2 viste Ida's potentiale, og da hun ligeledes slog en af årets DM-kvartfinalister Bob Berg fra Slagelse med 5-4, så stod det klart, at Ida ville levere et topresultat.

Oliver og Niki havde begge deltaget i Dansk Fægteforbunds sommerlejr og var derfor fulde af selvtillid. Denne dag havde Niki lidt mere at byde på, idet han først vandt 5-4 i et meget langstrakt og spændende opgør med Oliver, hvorefter han solidt fik sat sig på Johannes med en 5-2 sejr. Oliver måtte også se sig slået af Johannes - men alle tre kampe bød på teknisk fægtning langt over drengenes aldersniveau. Den unge Hellerupfægter Maté var denne dag kun statist i drengenes opvisning.

I anden runde havde Oliver let spil og afgav blot seks touché til sine tre modstandere. Kampene blev alle vundet med den nye aggressive stil Oliver har lært at anvende inden for sabelfægtning.

Niki og Ida havde denne gang fornøjelsen af at være i den stærke pulje. En sejr til begge i første kamp banede vejen for et nyt Taastrup-opgør, hvor det skulle vise sig at Niki's lidt større rutine skulle være en stor fordel. Flot fægtning mod den hårdt kæmpende Ida gav en sejr på 5-3.

Men herefter gik tingene ikke helt Niki's vej. Endnu en flot dyst mod Johannes, der måtte afbrydes på grund af tid endte med et 4-3 nederlag og så tabte Niki uventet til Adrian, som han ellers altid har styr på. Ida måtte også bøje sig mod Johannes, men vandt derefter i en hård kamp.

Samlet set endte de tre Taastrup-fægtere helt i top af turneringen, hvor Ida fik sin hidtil bedste placering med en 2. plads, Niki fik 3. pladsen og Oliver fik 4. pladsen. Samlet set holdt Oliver sig i Top 10 med de mange point han fik samlet.

I 5. afdeling deltog igen tre kårdefægtere fra Taastrup, og for første gang lykkedes det en Taastrup-fægter at vinde et stævne.

Denne gang var det Niki Cramer og Oliver Wulff Rasmussen i Miniorer og Johan Hammerup i Dreng/Pige årgangen. Johan havde i et par stævner mærket, hvordan det er at kæmpe mod fægtere, med fem-seks års erfaring, men denne gang viste sig, at Johan virkelig fik sit gennembrud i Dreng/Pige gruppen.

Der var ikke mindre end 19 deltagere i rækken og de mange deltagere blev delt i tre grupper.

Første runde viste, at Johan var meget tættere på sine modstandere end i de forrige stævner, men det blev dog kun til en enkelt sejr og tre tætte nederlag.

I 2 runde fik Johan en række modstandere som niveaumæssigt passede bedre til Johan og resultatet blev fem overbevisende sejre afsluttende med en 5-3 gevinst over en af de modstandere Johan havde tabt 3-0 til i første runde.

Samlet set resulterede de mange sejre i, at Johan tog et kvantespring frem klassementet og endte på en flot 8. plads samlet set. Resultatet viser at Johan er ved at indhente en stor del af de fægtere, der tidligere var bedre end ham.

Niki og Oliver viste sig at levere deres hidtil bedste resultater i Miniorer. I første runde var de placeret i hver deres pulje, men Oliver havde trukket deres kammerat og ærkerival Johannes fra Albertslund. I en tæt kamp, hvor Oliver og Johannes skiftedes til at få point, trak Johannes det længste strå med en 5-4 sejr.

Niki mødte en modstander, der viste sig at være en langt mere rutineret fægter end Niki selv. Det blev et hæderligt 5-4 nederlag til Jonas fra Slagelse. Men begge drenge vandt i overlegen stil deres tre øvrige kampe.

I 2 runde startede drengene med en indbyrdes kamp, hvor Oliver valgte en hasarderet angrebstaktik, der helt fejlede mod den godt fægtende Niki. Niki vandt i overlegen stil med 5-1. Oliver tog dog revanche og vandt solidt 5-2 og 5-3 over Jonas og Johannes, der havde givet de to Taastrup drenge baghjul i første runde. Da Niki fortsatte den gode fægtning slog han også sin overmand Jonas fra første runde med 5-1 og var klar til at høste sejren i en afgørende kamp mod Johannes Andersson. Imidlertid vandt Albertslund fægteren 5-3.

Afgørelsen blev derfor så tæt, som den kunne blive med fire drenge, der alle havde vundet seks sejre og havde to nederlag. Der måtte tælles point, og her viste de to Taastrup drenge, at de havde været stærkest. Niki Cramer vandt sit første stævne og henviste vennen og klubkammeraten Oliver Wulff Rasmussen til 2. pladsen. Det bliver spændende at se om de to drenge kan fortsætte successen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk